Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'nema dvojbe'

Ruski predsjednik Putin šokirao sportski svijet

Ruski predsjednik Valdimir Putin odradio je veliko godišnje obraćanje javnosti na kojem se okupilo preko 1400 novinara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako je Rusija na potpuno pošten način dobila domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, te dodao kako bi predsjednik FIFA-e Sepp Blatter morao dobiti Nobelovu nagradu za svoj rad.

Predsjednik Putin se u svom godišnjem obraćanju naciji osvrnuo i na sportske teme, a pogotovu rusko domaćinstvo nogometnog SP-a 2018 i veliku dopinšku aferu u ruskoj atletici.

"Mi nemamo nikakve dvojbe, uvjeravam vas da smo pošteno dobili Svjetsko prvenstvo. Što se tiče Blattera, on je poštovan čovjek, njegov humanitarni doprinos je ogroman i zaslužuje Nobelovu nagradu. To ne znači da nije bilo korupcije u FIFA-i, ali je nedopustivo da jedna zemlja nameće svoju pravnu jurisdikciju nad drugim zemljama i zadržava pravo da ih ispituje, iako time krši međunarodne odredbe", kazao je Putin, koji je ponovno napao SAD, čije tužiteljstvo je i pokrenulo aferu i FIFA-i, čiji je rezultat desetine uhićenih nogometnih dužnosnika.

Putin se okomio i na one koji uzimaju ili podržavaju doping u sportu nakon što je Ruski atletski savez suspendiran zbog prikrivanja pozitivnih doping-testova.

"Mi smo zemlja koja je posvećena borbi protiv dopinga i krivci moraju biti kažnjeni. Odgovornost za doping mora biti individualna, a sportski dužnosnici u svim međunarodnim organizacijama moraju se otvoreno suprostaviti dopingu", poručio je ruski predsjednik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati