Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Popravak će potrajati

Jeziva scena: Vjetar srušio krov stadiona poznatog nizozemskog kluba

Toliko je jako puhalo da čak niti ova snažna konstrukcija nije izdržala.

Galerija Vjetar srušio krov stadiona AZ Alkmaara (Foto: AFP) Vjetar srušio krov stadiona AZ Alkmaara (Foto: AFP) Igrači AZ Alkmaara (Foto: AFP)

Nizozemski nogometni prvoligaš AZ Alkmaar našao se u velikim problemima nakon što je vjetar srušio krov njihova AFAS stadiona.

Na sjeverozapadu Nizozemske, u gradu Alkmaaru i okolici, s obližnjeg Sjevernog mora puhao je toliko jak vjetar da je srušio betonsku konstrukciju, a prava je sreća da u trenutku urušavanja na stadionu nije bilo nikog od djelatnika kluba.

Inače, AFAS stadion jedan je od najljepših u Nizozemskoj. Otvoren je 2006. godine i kapacitet mu je 17.023 gledatelja.

PSG u osvetničkoj misiji: Tjeraju Neymara, a žele hrpu novca i - Modrića! Neymar i Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić i Florentino Perez (Foto: AFP) Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP) Luka Modrić i Neymar (Foto: AFP)

Jasno je kako će biti potrebno neko vrijeme da se ova šteta sanira i krov ponovno digne, a dok radovi budu trajali, AZ Alkmaar će biti domaćin na nekom drugom stadionu.

U četvrtak su u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Europske lige trebali ugostiti ukrajinski Mariupol (prva utakmica 0:0), u nedjelju je ogled trećeg kola Eredivisie protiv Groningena, ali oba ta susreta igrat će se negdje drugdje.

AZ Alkmaar je u dva navrata bio prvak Nizozemske, 1981. i 2009., a imaju i četiri osvojena Kupa i jedan Superkup. Najbolji rezultat kojeg su ostvarili u europskim natjecanjima je finale Kupa Uefa 1981. (izgubili od Ipswich Towna), a u istom natjecanju su 2005. ispali u polufinalu od lisabonskog Sportinga na temelju pravila gola u gostima.

Šesti Hrvat u povijesti Barcelone: "On ima taj hrvatski karakter i liderstvo" Luka Cindrić (Foto: Facebook) Luka Cindrić (Foto: AFP) Luka Cindrić (Foto: AFP) Luka Cindrić potpisao za Barcelonu (Foto: Instagram)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider