Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne, nije šala

Vjerovali ili ne: Sepp Blatter proglašen Švicarcem godine

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) na odlasku, Sepp Blatter proglašen je za Švicarca godine u izboru tjednika Die Weltwoche objavljeno je u četvrtak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vremešni Sepp Blatter trenutačno pod suspenzijom Etičke komisije FIFA-e zbog sumnji u korupciju, a ranije ove godine je podnio ostavku na dužnost predsjednika krovne nogometne organizacije na čelu koje je od 1998. godine.

Iz Die Weltwochea su svoj izbor objasnili tako što smatraju kako je Blatter već godinama ranije zaslužio naslov Švicarca godine, te da ju oni dodjeljuju sa zakašnjenjem.

Zanimljivo, ovo priznanje Blatteru stiglo je na isti dan kad je švicarsko ministarstvo pravosuđa zamrznulo više od 50 milijuna švicarskih franaka povezanih s FIFA-om na zahtjev američkih vlasti u sklopu antikorupcijske istrae unutar FIFA-e.

"Američke vlasti su tražile dokumente povezane s 50 računa u različitim bankama preko kojih se navodno prebacivao novac povezan s korupcijom", izjavio je glasnogovrnik švicarskog ministasrtva pravosuđa Folco Galli, dodajući da je zamrznut "visoki dvoznamenkasti milijunski iznos", koji se kreće od 50 do 100 milijuna švicarskih franaka, a nakon zahtjeva američkih vlasti.

Trenutačno su 39 osoba, od kojih je 12 proglašeno krivima, te dvije marketinške tvrtke, pod istragom američkog pravosuđa koje procjenjuje da je od 1991. u FIFA-i isplaćeno oko 200 milijuna dolara mita.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider