Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trener na udaru

Visoke tenzije u Realu: Glavnim igračima prekipjelo, mlada zvijezda odlazi

Nogometaši Reala, madridski mediji i navijači nezadovoljni su nekim potezima i taktičkim zamislima Rafaela Beniteza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve je više kritika u Madridu na račun Rafaela Beniteza. „Sezonu lova“ na trenera Reala otvorio je Josep Pedrerol, poznati španjolski televizijski novinar, koji je žestoko iskritizirao Benitezovu taktiku u gradskom derbiju s Atleticom. Osvrnuo se i na reakciju Karima Benzeme nakon što ga je Benitez iznenađujuće zamijenio u finišu utakmice. Francuz nije krio nezadovoljstvo.

Real i Atletico na ratnoj stazi: Veliki skandal u Madridu!

Navasova 'pljuska' Perezu, Benzema ljutit na Beniteza: Kod Modrića lopta kao u sefu

„Kakav izraz lica Benzeme i kakav izraz lica Beniteza. Ne treba ništa pojašnjavati“, kazao je Pedrerol u svojoj emisiji pregleda kola.

„Realova svlačionica sumnja u Benitezove trenerske mogućnosti“, zaključio je Pedrerol ono što se već danima spekulira po španjolskim tiskanim medijima.

Sve skupa znači da za Beniteza slijede teški dani u Madridu. Malo tko mu vjeruje i malo tko je zadovoljan viđenim na početku sezonu, od navijača do medija. Situacija u bodovnom smislu nije dramatična, Real je uz bok Barceloni, ali igra Reala ne obećava. U Madridu su mnogi mišljenja da je Real morao bolje iskoristiti Barcelonine posrtaje i već napraviti solidnu bodovnu prednost.

Benzemi je očito prekipjelo. Otvoreno je nakon derbija iskritizirao Beniteza i njegove taktičke zamisli.
„Ako se branimo, onda je teško. U drugom poluvremenu svi smo igrali povučeno“, kazao je francuski napadač i otvorio novo fronte s trenerom.

Benzema najbolji strijelac, ali nije zadovoljan

Da su visoke tenzije između Beniteza i Benzeme, vidi se iz helikoptera. Zvuči kontradiktorno, jer je Benzema najbolji strijelac momčadi i lige pa na prvu izgleda logično da ne bi trebao biti nezadovoljan. No, Benitez je čudnim potezima ipak uspio iziritirati Benzemu. Francuz ne voli da ga se mijenja u trenucima kada se utakmica lomi, očito vjeruje da je mogao postići još koji pogodak, a nisu mu sjele ni taktičke zamisli trenera. Realovi igrači nisu navikli da im se govori kako se trebaju povući i braniti se bez obzira protiv koga igraju.

Mnogi su sumnjali da će Benitez sa svojom nogometnom filozofijom naići na probleme u svlačionici Reala. Kritičari su tvrdili da Realov stil ne trpi trenera kao što je Benitez, ako će on pokušati prilagoditi momčadi sebi, a ne da se on sam prilagodi momčadi. Nije trebalo proći puno vremena da se ovo crne slutnje počinju ostvarivati.

Prvi je javno protiv trenera rogoborio Cristiano Ronaldo, a sada je i Benzema digao glas protiv Benitezovih metoda. Njih dvojica nisu jedini, razlika je u tome što ostali nezadovoljnici za sada šute i javno se ne oglašavaju. Jedan od njih je i Jese Rodriguez koji je izgubio strpljenje te je zatražio odlazak na zimu. Jese je nezadovoljan minutažom, ali i trenerovim izjavama. Benitez je, naime, poslije utakmice s Granadom javno izjavio kako je nezadovoljan Jeseovim pristupom na treninzima, što je mladog igrača očito jako pogodilo.

Jese je odlučio napustiti Real nakon što protiv Malmoea nije dobio ni minute, iako je Benitez izrotirao pola momčadi. To mu je bio jasan signal da mora otići. Prvi u redu stoji Napoli, čiji dres nosi Gonzalo Higuain, jedan od najboljih Jeseovih prijatelja dok je Argentinac bio u Realu. Uglavnom, Benitez se nalazi pod rafalnom paljbom i sada se već može postaviti pitanje hoće li i koliko preživjeti na klupi Reala?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider