Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poslao poruku HNS-u

Hajduk dobio 'svog čovjeka' na čelu Županijskog saveza

Vinko Radovani izabran je za novog predsjednika Nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vinko Radovani je u petak izabran za novog predsjednika Nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije u idućem četverogodišnjem razdoblju na sjednici Skupštine tog saveza na kojoj je, kako je rečeno po njenom završetku, Radovani od 48 nazočnih dobio potporu 46 članova a dva su bila suzdržana.

U prvoj izjavi na novoj dužnosti Radovani je istaknuo kako će se u Županijskom savezu zauzimati za transparentnost, ali i za smirivanje napetosti u Hrvatskom nogometnom savezu.

"Hrvatski nogometni savez je naš savez, drugoga nemamo, i mi moramo spustiti tenzije i moramo krenuti ka jednom partnerskom odnosu," rekao je Radovani novinarima.

Napomenuo je kako će se zauzimati "za vraćanje mira, dostojanstva, transparentnosti u radu i demistificiranje uloga svih tijela u Županijskom savezu, primjerice njegovog predsjednika, Izvršnog odbora i Nadzornog odbora".

Na upit kakav se može očekivati odnos novog vodstva Županijskog saveza sa čelnicima HNS-a Davorom Šukerom i Damirom Vrbanovićem, Radovani je istaknuo kako se sa tim ljudima često susreće, te da će to činiti i ubuduće.

"Razgovarat ćemo o nogometnim temama, a borba Županijskog saveza ići će u pravcu implementacije odredaba Zakona o športu kroz naš županijski statut i jednako tako i u statutu Hrvatskog nogometnog saveza. Mi ćemo u toj borbi ustrajati i nećemo stati", poručio je Radovani.

Odovarajući na novinarska pitanja, on je također rekao kako će inzistirat da predstavnik splitsko-dalmatinskog nogometnog saveza bude zastupljen u Odboru za hitnost Hrvatskog nogometnog saveza.

"Prije svega mislim da predstavnik, odnosno predsjednik Hajduka, treba biti u Odboru za hitnost HNS-a i ravnopavno u tom tijelu participirati sa Rijekom i Dinamom, te ostalim članovima koji sudjeluju u radu tog odbora," kazao je.

Vinko Radovani je na dužnosti predsjednika Nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije naslijedio Alojzija Šuprahu, koji je u listopadu prošle godine podnio ostavku zbog, kako je tada obrazložio, osobnih razloga, a uslijed neviđenog pritiska na njega i članove njegove obitelji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider