Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skandalozno suđenje

VIDEO: 'Zloglasni' Nishimura opet šokirao, ali i pomogao Hrvatima

Yuichi Nishimura uništio je snove Hrvatima na otvaranju Svjetskog prvenstva, a opet je šokirao suđenjem u finalu azijske Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Japanski sudac Yuichi Nishimura skandalozno je sudio na otvaranju SP-a i gurnuo Brazil prema pobjedi nad Hrvatima. Dan kasnije ga je ismijavao cijeli svijet, a FIFA se neslužbeno ispričala nogometu tako što Nishimura nije više sudio niti jednu utakmicu na Mundijalu.

No, vratio se Japanac polako na najveću scenu. Dobio je čak priliku suditi finale azijske Lige prvaka. I opet je sablaznio svijet. West Sydney Wanderersi osvojili su naslov nakon 0:0 kod Al Hilala iz Saudijske Arabije (prva utakmica 1:0), ali mora se priznati na krilima japanskog suca.

U Al Hilalu su bijesni, traže istragu zbog Nishimure koji, po njima, nije sudio čak šest penala. Istina, najmanje dva su bila sigurna, a bila bi im dovoljna za naslov Lige prvaka.

Tako je Nishimura barem malo vratio Hrvatima za 'zločin' u Sao Paolu, jer za australski klub su u finalu igrala čak četvorica igrača hrvatskog porijekla (vratar Ante Čović, Matthew Špiranović, Brendon Šantalab i Tomi Jurić), jedan rođeni Zagrepčanin (Mateo Poljak), a vodi ih ih još jedan 'Down Under' Hrvat Toni Popović.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider