Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
za naježiti se

VIDEO Snažne emocije na Wembleyju: Englezi i Francuzi kao jedno!

Na londonskom Wembleyju u tijeku je prijateljska utakmica Engleske i Francuske čiji je uvod bio i više nego emotivan...

Wembley je kao i posljednjih dana ponovno bio u bojama francuske zastave (plavi, bijeli i crveni), a na ulazu na stadion pisalo je 'Liberte, Egalite, Fraternite' (sloboda, jednakost i bratstvo).

Deset minuta prije početka utakmice na travnjak su izašli izbornici, Roy Hodgson i Didier Deschamps, zajedno s engleskim princom Williamom, te su položili vijence za žrtve terorističkom napada koji se prije četiri dana dogodio u Parizu.

 

Nakon toga uslijedila je engleska himna, a potom i francuska. Nikada se u povijesti na bilo kojem drugom stadionu izvan Francuske nije ovako zdušno pjevala ili jednostavno pjevušila Marseljeza kao što je to bio slučaj u utorak navečer na Wembleyju. Svi koji su došli na stadion došli su da bi odali počast 129 poginulih osoba, ali i cijeloj Francuskoj.

Nakon himni uslijedilo je zajedničko fotografiranje koje je bilo popraćeno glasnim pljeskom, a potom i minuta šutnje. Na licima igrača, izbornika i navijača mogle su se vidjeti snažne emocije tuge i boli, ali i snage, te odlučnosti da se pobijedi zlo koje trenutno pogađa Europu.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider