Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl na presici

VIDEO Špaco 'ukrao' derbi: 'Obuka san gaće fine, stavija kularinu'

Pred nama je prvi nogometni derbi ove godine. Hajduk u subotu dočekuje Dinamo na Poljudu s čak 26 bodova zaostaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bijeli nisu slavili u derbijima u posljednjih sedam utakmica, a u ovoj sutrašnjoj najveće nade polažu u najiskusniju kariku - trenera Stanka Poklepovića. Špaco je definitivno već ukrao derbi. Konferencije za medije su postale veći spektakl od utakmica, priznao je kako ga je za ovu žena pripremila.
''Obuka san gaće fine, stavija kularinu, onda mi je ona malo uredila uši nos i to.''

A sad ozbiljniji ton, vodeća neporažena momčad HNL-a sutra stiže na Poljud.
''Treba nam taj duh Hajdučki da izađe sutra na teren, da napravimo jednu hajdučku i civiliziranu, kulturnu predstavu na terenu ali i izvan terena'', kaže Špaco.
''Kad se braniš budi kao spužva, zbij se a kad napadaš rasprši se - začepi i odčepi!''

Zoran Mamić je zbog viroze preskočio obveze prema medijima pa je pred novinare izašao njegov pomoćnik Damir Krznar. Velika bodovna prednost Dinama daje za pravo da bi mogli gledati nogomet u prvom planu.
''Idemo uživati u nogometu sutra na utakmici, a Hajduk se dolaskom novog trenera počeo dizati i počele su se pisat i događat lijepe stvari u Splitu'', ističe Krznar kojem je Poklopović predao na HNS-ovoj akademiji.
''Moram reći da su sva ta predavanja bila spektakl! Fenomenalna. On je sam po sebi osebujan lik.“

A trener Hajduka je objasnio koliko neiskusnu momčad ima.
''U nas su stvarno srednjoškolci i osnovci. Uče abak, tri puta tri su devet uče nepostojano A, oni nisu policajci i nemaju pendrek'', šali se trener Hajduka.

Kad smo već kod policije ona je prekjučer na autocesti je zaustavila i privela četvero navijača na putu za Split s dimnim bombama, bakljama i teleskopskim palicama. Iz policijske uprave splitsko dalmatinske poslali su priopćenje za gostujuće navijače.
Sve organizirane skupine navijača koje u dolasku budu pod policijskom pratnjom, biti će upućene izravno na stadion „Poljud".

Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona „Poljud" i natrag. Preporučeno vrijeme dolaska je do 12 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravovremeni dolazak do stadiona.

Predsjednik saveza Davor Šuker još nije potvrdio hoće li doći na derbi, trenutačno je u Mađarskoj. Posljednji neodigrani derbi jedan je od najcrnih trenutaka HNL-a. Iako se ulaznice se ne prodaju baš najbolje, lijepo vrijeme i uveritra lišena velikih naboja mogla bi ponuditi atraktivan der
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider