Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Neprimjereno i bez analize'

VIDEO Špaco u Dnevniku Nove TV: Odluke koje donosi HNS mogu biti vrlo opasne

O smjeni Nike Kovača u Dnevniku Nove TV govorio je njegov stariji kolega.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gost Dnevnika Nove TV bio je Stanko Poklepović, prekaljeni nogometni stručnjak s više od 40 godina trenerskog staža.

Legendarni Špaco na upit je li smjena pravo rješenje ili je problem negdje drugdje kazao je: "Mislim da treba označiti da vlasništvo hrvatske nogometne reprezentacije nije u rukama ni Izvršnog odbora HNS-a ni Šukera ni Mamića ni medija, to je jedna vrijednost za koju je zadužena cijela Hrvatska. U ovom trenutku čini mi se neprimjereno na ovakav način bez analize, bez dijagnosticiranja uzroka donositi odluke koje su dalekosežne i koje mogu biti vrlo opasne."

Kad je u pitanju izbor novog izbornika Špaco nema jasno ime, ali je naveo niz karakteristika koje bi Kovačev nasljednik trebao imati: "Oni moraju odrediti kriterije, to nije tako jednostavno izvući iz džepa bilo koga. To je vrlo važna pozicija, vrlo je važno da to bude iskusan trener koji ima znanje, koji je iskusan i da bude autoritativan. U ovom trenutku se ne smijemo igrati sudbinom naše nacionalne vrste, mi moramo se plasirati na Europsko prvenstvo u Francusku jer je to vrlo važan način da osnažimo našu nogometnu naciju. Mora se pronaći izbornik koji će naći načina, to je iskusan trener koji zna taktička rješenja, koji bi mogao premostiti ovu situaciju. Teško je u ovako kratkom vremenu nešto napraviti, ali mi imamo na dispoziciji jako puno kvalitetnih igrača, treba isprofilirati ih dobro i staviti na dobre položaje. Igra se pravi na drukčiji način, da dođemo do rezultata."

U zaključku Poklepović ističe: "Mislim da nije uzrok loše stanje u hrvatskom nogometu nego taktički i praktički igra. Igru treba znati praviti, a izbornik i njegovi prethodnici to nisu znali. Trener koji vodi momčad on upravlja situacijom, a to se radi da se igra osmisli, osmisli kombinacija, stavi svaki pojedinac u igri na odgovarajući položaj kako bi se došlo do potrebnog rezultata."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider