Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vardy dao nadu

Sevilla slavila, Leicester ima aktivan rezultat za uzvrat

Aktualni prvak Engleske bio je na teškim mukama u Andaluziji, mirisalo je na katastrofu koja se ipak nije dogodila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sevilla je pobijedila Leicester s 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Pogotke su za Sevillu postigli Pablo Sarabia (25) i Joaquin Correa (62), dok je u 14. minuti Correa promašio kazneni udarac. Za engleskog prvaka je zabio Jamie Vardy u 73. minuti.

Leicester je tako otišao iz Andaluzije samo s minimalnim porazom, što mogu zahvaliti svojem vrataru Kasperu Schmeichelu, koji je obranio kazneni udarac i imao još nekoliko sjajnih obrana.

Sevilla je bolje počela utakmicu, prvu priliku imali se neočekivano kada je branič Leicestera glavom neoprezno vraćao loptu i skoro svladao vratara Kaspera Schmeichela, koji je jedva stigao loptu.

Correa show

U 14. minuti Morgan u kaznenom prostoru ruši Sevillina napadača Correu. Argentinac Correa je sam izveo penal, a Schmeichel ga je nadmudrio i obranio. No, u 25. minuti niti sjajni Schmeichel nije uspio zaustaviti gol - nabačaj Escudera pronašao je Sarabiju koji glavom neobranjivo pogađa sami desni kut engleskih vrata.

U 49. minuti Vitolo je iz nemoguće pozicije pogodio vratnicu, no u 62. minuti domaćini su zabili i drugi gol. Jovetić je navukao trojicu braniča i dodao usamljenom Correi, kojem nije bilo teško pogoditi mrežu i iskupiti se za promašeni penal.

Sevilla se zadovoljila postignutim i to im se osvetilo jer je Leicester je 73. minuti neočekivano došao do gola iz svoje jedine šanse dotad - Drinkwater je s lijeve strane uputio savršeno preciznu prizemnu loptu na koju je natrčao Vardy i zabio. U 88. minuti branič Seville Rami pogađa gredu u posljednjoj prilici na utakmici.

VIDEO Sevilla - Leicester 2:1 

Pred 39.000 gledatelja na stadionu Sanchez Pizjuan sudio je Turpin iz Francuske.

Strijelci: 1:0 Sarabia (25), 2:0 Correa (62), 2:1 Vardy (73)

Promašeni penal: Correa (Sev, 14)

SEVILLA: Rico; Escudero, Lenglet (Carrico, 55), Rami; Sarabia, N'Zonzi, Ferreira; Nasri, Vitolo; Correa (Iborra, 64), Jovetić

LEICESTER: Schmeichel; Fuchs, Huth, Morgan, Simpson; Ndidi, Drinkwater, Musa (Gray, 58), Mahrez, Albrighton (Amartey, 88); Vardy

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider