Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li biti četvrti?

VIDEO: Santiago Bernabeu je pljeskao ovoj trojici velikana Barce!

Hoće li sljedeći biti Leo Messi, pita se El Mundo Deportivo u iščekivanju skorašnjeg El Clasica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona ovog vikenda igra s Eibarom, a osim pobjede navijači s nestrpljenjem očekuju Messijevo rušenje starog rekorda najboljeg strijelca Primere svih vremena. Argentincu nedostaju još samo tri gola da sruši i ovaj rekord. Legendarni nogometaš Athletic Bilbaa Telmo Zarra dosad je zabio najviše, 251 pogodak, a Messi ih ima zasad 249.

Ronaldinho u savršenoj karijeri ipak žali zbog jedne stvari

Dakle, Leu Messiju treba hat-trick u sljedećoj utakmici s Eibarom, ali i jedan ili dva pogotka približili bi ga još boljem scenariju za navijače Barce. A to je rušenje mitskog rekorda u El Clasicu na Santiago Bernabeuu.

Predsjednik španjolskog nogometnog saveza Javier Thebes zalaže se da u tom trenutku susret nakratko bude prekinut kako bi se odala počast novom rekorderu. Pa čak i ako se to dogodi u El Clasicu.

Pljesak na otvorenoj sceni zvijezdi Barcelone u dvorištu mrskog rivala Reala? Sportski dnevnik iz Barcelone El Mundo Deportivo navodi tri takva primjera iz zadnjih tridesetak godina.

Maradona, Ronaldinho i - Iniesta

Madriđani su pljeskom nagradili predstavu legendarnog Diega Armanda Maradona u finalu Kupa 1983. godine. Maradona je u svom stilu promiješao obranu Reala, a domaći su navijači morali odati priznanje majstoru u dresu Barcelone koja je uzela taj trofej.

Isto se dogodilo 2005. godine i one legendarne utakmice i predstave Ronaldinha. Madridska se publika još jednom ponijela gospodski i spontanim ovacijama odala priznanje brazilskom majstoru nakon solo akcije i drugog pogotka u pobjedi Barce usred Madrida.

I onda nekoliko godina kasnije u madridski hram nogometa stigla je reprezentacija Španjolske. Andres Iniesta na toj utakmici nije nosio dres Barcelone, ali je junaku Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi Santigao Bernabeu ne samo pljeskao nego i skandirao ime. A kada je izlazio iz igre na noge su se dignuli svi, čak i kolumbijski navijači…

Hoće li sljedeći u nizu biti Leo Messi, možda ćemo vidjeti 25. listopada…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider