Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spašavaj se tko može

VIDEO Sukobi u HNS-u i novosti oko suđenja: Šuker "nestao", neće još dugo?

Hoće li Davor Šuker uskoro napustiti čelno mjesto predsjednika HNS-a?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlazi li iz Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker? Predsjednik već dulje vrijeme nije u Hrvatskoj, no njegovo nevoljko obavljanje ozbiljnijih dužnosti predsjednika Saveza i nije neka novost.

No, novosti izgleda ipak ima jer neke sve donedavno čvrste veze pucaju, vladajuća stranka javno pere ruke od nekada omiljenih donatora, a mnogi kažu, HNS ulazi u fazu: Spašavaj se tko može!

Nema sumnje da nas očekuje iznimno zanimljiva 2017. kada je u pitanju krovna kuća hrvatskog nogometa. Njezin čelnik Davor Šuker isključio je mobitel i čini se da je u „loko vožnji“ svijetom. Njegovi prvi suradnici nas uvjeravaju u suprotno.

Što se to događa u HNS-u?

''Naši mediji obično puno prije kažu nešto što se događa, a o tome koliko znam nema nikakvog govora. Davor Šuker ima povjerenje Izvršnog odbora i mislim da ostaje na funkciji predsjednika HNS-a'', ističe Ante Kulušić, koji se ipak ogradio s dodatkom kako misli da je to tako, što znači da ipak dopušta mogućnost i drugačijeg raspleta.

U Hajduku ne žele komentirati situaciju oko Šukera. Predsjednik Ivan Kos tvrdi to su samo špekulacije, a HNS-u trebaju generalne promjene.
''Naš odnos trenutačno ne funkcionira kako bi trebao na zadovoljavajućoj razini. Mislim da svi klubovi trebaju biti zastupljeni na jednaki način. Mi se borimo za ravnopravno dizanje nogometa na svim nivoima.''

Naš kolumnist Ivica Medo tvrdi kako Šuker traži izlaz iz HNS-a.
''Već duže se vrijeme spekulira da je Šuker na odlasku. Posljednji sukob sa predsjednicom sigurno je ubrzao stvar. Uostalom, Šuker kada je došao na mjesto predsjednika rekao je da ne želi predugo ostati. Već je tu 3-4 godine, produžen mu je mandat, ali čisto sumnjam da će ostati do kraja.''

Ždrijebanje sudaca i sprej

Ante Kulušić zamrznuo je pak svoju funkciju u Izvršnom odboru i postao povjerenik za suđenje. Promjene su došle, ruku na srce, nakon pritisaka Damira Miškovića, glavnog čovjeka Rijeke.
''Ždrijebanje sudaca da se izbjegnu pritisci na suce, a na mene ih sigurno neće biti. Uveli smo i sprej na utakmicama 1. i 2. lige.''

Iz splitskog kluba ne vjeruju da će sudačka organizacija otići na razinu više.
''To su stvari koje ne bi htio komentirati, mislim da se puno stvari treba promijeniti. Ovo je kozmetička promjena, a mi smo za strukturalne promjene koje će donijeti ukupne promjene'', ističe Kos.

Koliko je situacija kaotična govori slučaj Romea Jozaka. Damir Vrbanović tvrdi da ostaje u HNS-u a s Dinamom je na pripremama i formalnost je kada će postati sportski direktor modrih.
''Očigledno postoje neki disonantni tonovi. Vrbanović kao jedan od glavnih ljudi Saveza nema sve informacije. To se dobro vidjelo na slučaju Jozaka. Stoga se može zaključiti da postoje neki sukobi unutar Saveza.“

Nad svim ovim promjenama lebdi i projekt Svetica. Radovi još nisu počeli, problemi su navodno nastali oko prevelike cijene projekta. Uz sve to Mamića i Vrbanovića čeka novo ročište, a politika je jasno rekla koji je za njih željeni smjer za HNS.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider