Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Afera potresa Hrvatsku

VIDEO Kada su u HNS-u uočili kukasti križ na poljudskom travnjaku?

Reporter Andrija Jarak u Dnevniku Nove TV razgovarao je s povjerenikom HNS-a za sigurnost, Zoranom Cvrkom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ključno pitanje koje se danas postavlja u medijima je kada su u Hrvatskom nogometnom savezu uočili kukasti križ na travnjaku. Naime, to će vrijeme biti ključno u cijeloj ovoj aferi koja potresa Hrvatsku.

Što država čini kako bi spriječila huliganske nerede?

VIDEO Pogledajte kako je mogla biti izvedena akcija uništavanja travnjaka

HNS odgovara na optužbe: Vidjeli oštećenje travnjaka, ali nisu znali za svastiku

Andrija Jarak: Jedna informacija je 23 minute prije utakmice, druga 7, a treća 3 nakon početka utakmice. Kada ste vi kao najodgovornija oosoba na stadionu doznali da je svastika na terenu?

Zoran Cvrk: Meni je telefonski dojavljeno u 7. minuti utakmice. Do kolege sam došao u 11. kad smo uočili da postoji objektivan problem. Provjeravali smo da li se to stvarno može smatrati kao kukasti križ. Kada smo vidjeli da se o tome radi, o tome smo izvijestili najodgovornije osobe u HNS-u, prije svega gospodina Vrbanovića, a pozvali smo i kolege sa splitskog stadiona i kolege iz osiguranja iz NK Hajduk koji su obavijestili policijsku upravu splitsko-dalmatinsku. U trideset i nekoj minuti smo obavijestili i predstavnike UEFA-e. Pokušali smo tada učiniti sve što je bilo moguće, a da smo imali dovoljno vremena, vjerujte, golim rukama i zubima bismo odnijeli tu travu za svoju nogometnu reprezentaciju Hrvatske.

Andrija Jarak: Zašto ministar Ostojić kaže da ste znali dva dana prije početka utakmice za svastiku?

Zoran Cvrk: To je jedna vrlo interesantna stvar. Dakle, drugi dan djelatnik PU splitsko-dalmatinske, znajući da mi snimamo treninge reprezentacije i kako nedostaje dovoljan broj kvalitetnih snimki terena, i uz našu pomoć je došlo do saznanja da mi imamo snimljen teren u sve dane kad je hrvatska nogometna reprezentacija trenirala. Mi smo drage volje ustupili te snimke naše reprezentacije koje služe stožeru reprezentacije radi analize. Mi koji smo u organizaciji utakmice nismo imali te snimke kod sebe. Ministar na osnovu tih naših snimki koje smo ustupili radi toga da se utvrdi tko je počinitelj proziva Nogometni savez da je mogao i dva dana ranije znati da je postojala ta svastika na terenu.

Andrija Jarak: Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv vas kao organizatora. Smatrate li se odgovornim?

Zoran Cvrk: Ako postoji propust u organizaciji koji se direktno tiče mene, ja sam uvijek svojoj nogometnoj reprezentaciji spreman odgovarati. Ukoliko se nađe da sam ja propustio bilo što učiniti u organizaciji ove utakmice spreman sam podnijeti ostavku.

Andrija Jarak: Sljedeća utakmica s Bugarskom opet će biti u Splitu. Kako to uopće organizirati? Kakvu suradnju očekujete? Što napraviti?

Zoran Cvrk: Uopće ne možemo ni pretpostaviti u kojem smjeru će se kretati disciplinske mjere protiv reprezentacije koje mogu biti gozne. Ja sam apsolutno pesimist u tome svemu.

Andrija Jarak: Dobili smo potvrdu da od 84 kamere koje snimaju splitski stadion 4 pokrivaju teren pa bi se uskoro moglo znati tko je počinitelj.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider