Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'To je moj klub'

VIDEO Bilić na Poljudu o novom poslu: 'Jedva čekam'

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić danas je postao trener engleskog premierligaša West Hama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako će se bivši hrvatski izbornik, nakon klupe moskovskog Lokomotiva i Bešiktaša, okušati u jednoj od najzahtjevnijih nogometnih liga svijeta.

„Ne smijem baš previše govoriti, ali zna se da sam potpisao“, kazao je Bilić u prvom obraćanju hrvatskoj javnosti.
„Sretan sam, to mi je bio, neki pišu san, ne san, ali ambicija svakako. To je klub koji isto smatram svojim, jer sam tamo igrao, proživio super trenutke igračke karijere. Ponosan sam što sam dobio priliku, isto tako i odgovornost, jer je veliki klub. Jedva čekam da se počnemo natjecati“, rekao je Bilić na splitskom Poljudu, gdje je gledao večerašnji trening hrvatske reprezentacije, koja u petak na Poljudu igra kvalifikacijsku utakmicu s Italijom.

Bilić na klupi West Hama nasljeđuje Sam Allardycea. Ugovor je potpisao na tri godine, a plaća bi mu trebala iznositi oko 3 milijuna funti godišnje. Slaven se, kao bivši i omiljeni igrač West Hama, posljednjih godina često spominjao kao konkurent za klubu „čekićara“. Iako su se uz klupu kluba iz istočnog Londona vezala imena Moyesa i Emerya, izbor je pao na bivšeg trenera Bešiktaša.

''To je odličan klub u kojem sam se osjećao kao kod kuće. Ovo je velika čast i odgovornost, a ja se nadam da ću se dokazati upravi, igračima i navijačima. Kada sam razgovarao s predsjednikom Karrenom Bradyjem, jasno je dao do znanja da nije samo fantastično to što se klub seli na novi olimpijski stadion, nego i da ima visoke ambicije postati još veći nego je sada“, kaže Bilić.
West Ham je sezonu završio na 12. mjestu Premier lige, no zahvaljujući „fair-play ljestvici“ iduće će sezone, prvi put u posljednjih devet godina, igrati kvalifikacije Europske lige, i to od 1. pretkola! West Ham ima vrlo fanatične navijače, a od 2016. igrat će na jednom od najljepših europskih stadiona, građenom za londonske Olimpijske igre.

Slaven će nakon kratkog izleta Velimira Zajeca na klupi Portsmoutha, biti tek drugi hrvatski trener jednog premierligaša.
Slaven Bilić igračku je karijeru započeo u Hajduku, a za West Ham je odigrao 54 utakmice 1996. i 1997. Trenersku karijeru započeo je na klupi Hajduka, a svijetu se predstavio kao izbornik reprezentacije s kojom mu je najveći uspjeh bilo četvrtfinale na Euru 2008. Nakon izborničke funkcije vodio je moskovski Lokomotiv, a posljednje dvije godine turski Bešiktaš.
Bilić je bio omiljen u Turskoj, uživao je status zvijezde, navijači su ga obožavali. Inozemni mediji oduvijek su mu bili naklonjeni kao jednom od mlađih uspješnih izbornika, rokerskog imidža i karijere bez incidenata i mrlja.

''Mogao sam osjetiti da su me stvarno željeli tako da je izbor bio poprilično jednostavan. Poručio bih navijačima da ću dati sve od sebe i da zajedno možemo napraviti velike stvari. Sjećam se West Hama kao posebnog kluba, kao što je bio moj zadnji klub Bešiktaš. Ima nešto posebno u njemu - to je kultni klub“, kaže Bilić.

Slavenov san o klupi West Hama trajao je godinama.
"Želimo mu svu sreću, znam da će napraviti dobar rezultat u Engleskoj, on je idealan čovjek za taj klub", kaže Bilićev pomoćnik dok je bio izbornik hrvatske reprezentacija, Aljoša Asanović, danas tehnički direktor slovačkog DAC-a.

Slavenovu premijeru na klupi West Hama nećemo čekati dugo. Već 2. srpnja kreću kvalifikacije za Europsku ligu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider