Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijesni trenuci

VIDEO Pogledajte prvi gol 'baby Neymara' i lekciju koju mu je očitao Ronaldo

Na današnji prije šest godina zvijezda Barcelone, Brazilac Neymar postigao je svoj prvi gol u profesionalnom nogometu i najavio veliku karijeru…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neymar je u to vrijeme igrao za svoj matični klub Santos, a profesionalni prvijenac postigao je u utakmici prvenstva Pauliste s Mogi Mirijem. Santos je pobijedio 3:0 a Neymar je zabio glavom. U tom trenutku imao je 17 godina, bio je to "baby Neymar", s facom djeteta, fizički puno krhkiji nego danas, teško ga je i prepoznati.

Nema mira ni u Barceloni: 'Brijao' četiri dana u Brazilu, a ipak se razljutio!

Brazilac je u međuvremenu zabio preko 200 golova, računajući i golove koje zabio za reprezentaciju Brazila. Samo ove sezone je postigao 17 golova u prvenstvu, šest u Kupu kralja i tri u Ligi prvaka, čime je već nadvisio golgeterski učinak iz prošle sezone. 

Neymar je debitirao za Santos u natjecateljskoj utakmici 7. ožujka protiv Oestea, a prvi put u finalu nekog seniorskog natjecanja nastupio je 26. travnja u prvoj utakmici finala prvenstva Pauliste. Taj će datum ostati zapisan u povijesti brazilskog nogometa jer je veliki talent zaigrao protiv svojeg idola i jednog od najvećih nogometaša svih vremena, Ronalda.

Corinthians je na gostovanju pobijedio 3:1, a Ronaldo je zabio dva doista fantastična, "monstruozna" gola kojima je još jednom demonstrirao svoju genijalnost i pokazao Neymaru da će morati puno raditi kako bi mu se uopće približio a kamoli ga nadmašio. Bila je to prava lekcija, mala škola primanja lopte, "tajminga" i spektakularne egzekucije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider