Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabija kao na traci

VIDEO Hit mercata? Pamte ga Dinamo i Rijeka, a žele City i Arsenal!

Lyon ima igrača koji bi mogao napraviti veliki transfer ove zime...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alexandre Lacazette napadač je koji igra u životnoj formi. Iza sebe ima fenomenalnu polusezonu u Le Championnatu i upravo je on glavni razlog zašto je Lyon u Novu godinu ušao na odličnom drugom mjestu, ispred PSG-a i sa samo dva boda manje u odnosu na vodeći Marseille.

Lacazette, koji je po vokaciji napadač, ali može igrati i na krilnim pozicijama, u 19 prvenstvenih nastupa zabio je nevjerojatnih 17 golova i uvjerljivo je prvi topnik u Francuskoj (Marseilleov Andre-Pierre Gignac postigao je 12, a Zlatan Ibrahimović 8).

Tržišna vrijednost Lacazettea procijenjena je na 17 milijuna eura, ali Lyon će vjerojatno tražiti vrlo više, pogotovo jer Lacazette tek treba doseći najbolje igračke godine (u svibnju će proslaviti 24. rođendan).

Lacazette je inače dijete Lyona, rođen je u tom gradu i u tom klubu je napravio prve nogometne korake. Igrao je 2011. protiv Dinama u Ligi prvaka i 2013. protiv Rijeke u Europa ligi, u međuvremenu se etablirao i upisao pet nastupa za reprezentaciju Francuske, ali nekako se čini da je došlo vrijeme za novi iskorak u karijeri.

Francuski mediji pišu kako su najviše zagrizli Manchester City i Arsenal, koji sigurno mogu zadovoljiti Lyonove apetite za odštetom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider