Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sumnja u namještanje

VIDEO Oko ove utakmice izbio je skandal u Primeri: Noć emocija postaje noć sramote?

Više od 20 nogometaša sudionika utakmice Levante - Real Zaragoza iz svibnja 2011. pozvano je na razgovor u španjolski Ured za borbu protiv organiziranog kriminala zbog sumnje u namještanje utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako prenose španjolski mediji postoji osnovana sumnja da je utakmica koja je završila pobjedom Zaragoze 2-1 namještena kako bi gosti osvojili važne bodove za ostanak u Primeri. Te noći u Valenciju je doputovalo na tisuće navijača Zaragoze koji su slavili ostanak u ligi.

Ured za korupciju je tijekom istrage prisluškivao telefone osumnjičenih igrača, a pribavio je i izvode iz banaka na kojima su uočeni sumnjive uplate. Dio igrača će dati iskaz kao optuženici, a dio u svojstvu svjedoka.

Sumnja se kako je Zaragoza te sezone, koju je završila na 14. mjestu, namjestila još tri utakmice.

Tadašnji većinski vlasnik Agapito Iglesias poručio je kako podržava istragu kazavši kako treba 'riješiti nered koji vlada u profesionalnom nogometu'. Oglasilo se i sadašnje vodstvo Real Zaragoza.

"Trenutačno je u klubu samo jedan igrač koji je nastupio u toj utakmici. Vrata kluba su otvorena istražiteljima i spremni smo na suradnju u borbi protiv korupcije," poručio je predsjednik kluba Christian Lapetra.

Zaragoza se trenutačno nalazi na 13. mjestu druge lige, dok je Levante na 16. poziciji prve lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider