Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Doći će opet desetka'

VIDEO Nova Hajdukova zvijezda: Ne bih se šišao ni za što na svijetu!

Iako Hajduk nije najbolje otvorio proljetnu polusezonu, jedno ime je skrenulo pozornost na sebe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Radi se o 17-godišnjem Hajdukovom dragulju Andriji Baliću koji je prije dva dana produžio ugovor s Bijelima. Maloljetni veznjak pokazao je u nekoliko posljednjih utakmica zašto je na nišanu europskih velikana.

U trofejnu salu splitskog velikana ušao je igrač koji je već pridonio riznici trofeja. Prošlogodišnji juniorski Kup Hajduka imao je njegov pečat, kao i posljednji susret protiv Vinogradara u Kupu u seniorskoj konkurenciji. Asistencija i dva pogotka a tek mu je 17.

"U odličnoj sam formi, dobro sam se pripremio, trenirao. Najavio sam moje će vrijeme doći", kaže Andrija Balić.

Milevski koji mu je asistirao za prvi pogodak u Kupu, a on se Ukrajincu zahvalio još na početku priprema udjelivši mu svoju desetku.

"Ne igra broj, igra igrač. Je da sam od malih nogu nosio broj 10, ali doći će opet desetka", uvjeren je Balić.

Odbio Tottenham, obožava Iniestu

Tottenham je nudio prije godinu dana milijun i pol eura za njega.

"Ja sam razgovarao sa svojim roditeljima, tu sam imao 16 godina i dali smo zaključak da je prerano da otiđem vani, da se razvijam u svom klubu.

Od stranih majstora preferira Barceloninog arhitekta igre.

"Volim dosta Iniestu gledati, njegov pregled igre, driblinge."

Iako je dijete modernog nogometa, u nečemu je ostavio dašak romantizma. Nekad popularna fudbalerka krasi Balićevu glavu.

"U trećem razredu sam još rekao 'idem pustiti kosu da vidim kako će to izgledati'. I svidjelo mi se, ostavio sam i sad se ne bi šišao za ništa na svijetu hahaha."

Vlašić i Balić su predvodnici vala za koje se Uprava Hajduka nada kako će obogatiti trofejnu sobu. Argumente za to već su dali na terenu...

Nastavi čitati

Nastavi čitati