Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Majstorski pogodio

Nokautiran Real, golčina Zaze: Barca je još živa!

U prvoj od dvije zaostale utakmice Primere Kraljevski klub je doživio neugodno prizemljenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U zaostaloj utakmici 16. kola Primere na Mestalli je Valencia s 2:1 pobijedila Real Madrid i malo se odvojila od najugroženijih klubova.

Ovaj dvoboj trebao se igrati još sredinom prosinca, ali je odgođen zbog nastupa Reala na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Real je imao priliku pobjeći drugoplasiranoj Barceloni na četiri boda prednosti, ali je razmak ostao samo jedan, prvenstveno zahvaljujući furioznom otvaranju Valencije.

Po prvi put od 2003. godine dogodilo se da je Real primio dva gola u prvih 10 minuta.

Simone Zaza je u četvrtoj smirio loptu nakon dodavanja Munira El Haddadija, namjestio se i iz okreta fantastično pogodio. Nemoćan je bio Keylor Navas, Mestalla je "eksplodirala"...

U devetoj je već bilo 2:0. Nani je povukao kontru Šišmiša i uposlio Fabiana Orellanu koji je i kroz noge Navasa povećao vodstvo domaćih.

U dvoboju vrlo visokog intenziteta činilo se da će Valencia na odmor s dva gola prednosti, ali u 44. minuti je Marcelo centrirao, a Cristiano Ronaldo glavom s 10-ak metara neobranjivo pogodio.

Pokušavao je Real u nastavku doći barem do boda, Zinedine Zidane je izmjenama htio promijeniti tijek susreta i prvo je posegnuo za Garethom Baleom (u 62. minuti zamijenio Jamesa Rodrigueza), ali Valencia je izdržala sve nalete i obranila tri supervažna boda u borbi za ostanak.

Luka Modrić je za Real igrao do 76. minute (tad ga je zamijenio Lucas Vazquez) dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider