Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trener silnog temperamenta

VIDEO Navijači zadovoljni: 'Trebao je ostati Tudor, ali Špaco će Hajduk vratiti u život'

Neizvjesnost za Splićane je završila. Hajduk ima novog trenera, ali on nije Edoardo Reja već Stanko Poklepović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je talijanski stručnjak sinoć bio na Jadranskom derbiju te odradio još jedan u nizu razgovora s Hajdukovom upravom, on je jutros otpao, a četvrti put na klupu Splićana sjeda popularni Špaco…

Stanko Poklepović vraća se na Poljud! Još sinoć mnogi bi stavili ruku u vatru da će se Hajduk dogovoriti s Rejom, koji je gledao potapanje Splićana u Jadranskom derbiju, no jutros je objavljena drugačija odluka.

"Eduardo Reja je tražio da prolongiramo situaciju za nekoliko dana. Hajduk je čvrsto stao iza svog stava da je to nedopustivo za klub te da se trebamo okrenuti drugom treneru", kazao je sportski direktor Hajduka Goran Vučević.

Stanko Poklepović do sada je Hajduk trenirao tri puta. Posljednji angažman na Poljudu imao je 2010. godine kada su Splićani izborili skupinu Europa lige. Novi trener Hajduka poslijepodne je sletio u Zagreb gdje će se pridružiti momčadi koja se priprema za subotnji susret protiv Lokomotive.

"Ovo je jedna interventna situacija i mislim da ću ja sada sa stožerom koji je već tamo napraviti jedan posao koji će biti zadovoljavajući u ovom trenutku", ističe Poklepović.

Sportski direktor Hajduka objasnio je i glavni razlog zbog kojeg su se odlučili za iskusnog, domaćeg trenera.
"Za Stanka Poklepovića smo se odlučili zato da ne potpošimo dva mlada naša jako dobra trenera - Harija Vukasa i Marija Osibova. Smatramo da je Poklepović čovjek velikog iskustva, velikog jednog karaktera i znanja koji će digurno doprinjeti da, uz naravno asistenciju. Cilj će biti da izvuće maksimum od ove momčadi."

Stanko Poklepović ne treba vrijeme za prilagodbu, vjeruje da će momčad Bijelih ubrzo izgledati posve drugačije.
"Hajduk je u jako pozitivnoj situaciji jer ima veliki potencijal. Treba napraviti vježbu gdje će se podići vrijednost i normalno koristit ga za napraviti dobar rezultat i isto tako za transfer", kaže Poklepović.

Izborom su zadovoljni i Splićani.
"Špaco je star ko i ja, i stariji od mene. Mislim da je triba ostat ovi mali, al nikako da se dovede neko sa strane", kaže Ivan, navijač Hajduka.
"Super, prva liga!"

Miljenko dodaje:
"Trebalo je odmah tako odlučiti, a ne pustiti Reju da se tako dugo premišlja."

Odluka je donesena. Hajduka preuzima trener velikog iskustva i silnog temperamenta kojeg se sjećamo iz prijašnjih mandata. Energični Stanko Poklepović sigurno će udahnuti života već pomalo letargičnim izvedbama Bijelih.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider