Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nervozno i grubo...

VIDEO Nakon velike drame Argentina u polufinalu Copa Americe

Nogometaši Argentine plasirali su se u polufinale Copa Americe, nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacili Kolumbiju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Regularni dio utakmice kao i dodatnih 30 minuta produžetka završili su bez pogodaka, iako je Argentina bila znatno bolja reprezentacija na travnjaku. Dvije najbolje prilike na utakmici imali su Lionel Messi i Sergio Agüero, međutim David Ospina je oba puta fantastično reagirao i sačuvao Kolumbijce od glatkog poraza.

Kolumbija je u ovoj utakmici imala jasan cilj - sačuvati mrežu netaknutom. U tome je i uspjela, pa je pobjednik utakmice morao biti odlučen izvođenjem kaznenih udaraca.

Prvih šest izvođača bilo je milimetarski točno u svojim izvedbama, no onda je krenula nervoza. Najprije je za Kolumbijce u četvrtoj seriji promašio Luis Muriel, no onda je Lucas Biglia uzvratio 'uslugu' pri udarcu za pobjedu Argentine u petoj seriji.

Camilo Zuniga imao je priliku ponovno dovesti Kolumbiju u vodstvo no ni on nije uspio zabiti. Drugu priliku za prolazak Argentine nije iskoristio Marcos Rojo, no zato Carlos Tevez jest treću. Prethodno njemu Jeison Murillo izveo je jedan od najgorih jedanaesteraca u povijesti velikih natjecanja, a za to je okrivio 'krticu' na oznaci 11 metara. Carlos Tevez je nakon toga poslao loptu po sredini gola i poentirao za polufinale.

Recimo i da je sudac na susretu zbog pregrube igre morao podijeliti čak osam žutih kartona, pet za Kolumbijce, koji su na sve načine zaustavljali Messija, te tri za Argentince.

Argentinu u polufinalu čeka pobjednik susreta Brazil - Paragvaj koji je na rasporedu kasno u subotu navečer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider