Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo prodao napadača

VIDEO Nakon Kramarića odlazi i Čop: 'Mislim da je to jako dobar transfer'

Dinamo je prodao Duju Čopa Cagliariju u transferu vrijednom četiri do pet milijuna eura...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Modri' su tako ostali bez svog najboljeg strijelca, no zadovoljni su odrađenim poslom, usprkos činjenici da su u povijesti ostvarivali puno unosnije transfere za svoje najbolje napadače.

Duje Čop odradio je svoju dvije i pol sezone dugu dionicu u Dinamu i odsada će trčati po talijanskim travnjacima. Dinamov trener, Zoran Mamić, potvrdio je transfer i kazao: s Cagliarijem smo se brzo dogovorili.

"Prvi kontakt koji je uspostavljen s njima bio je prije dvije večeri, negdje u večernjim satima i istu tu noć je već bilo sve finiširano", izjavio je Zoran Mamić.

Dinamo je tako nakon Kelave, Kovačića, Jedvaja i Vrsaljka prodao još jednog igrača u Serie A. Transfer je u visini oko četiri milijuna eura.

"Tako je, da...u tim gabaritima. Mislim da je to jako dobar treansfer, da je Duje zaslužio šansu. Jako puno je napravio za Dinamo, preko 60 golova u dvije i pol godine i hvala mu na svemu tome. Želim mu zdravlje, sreću i još više golova nego što je zabio ovdje", objasnio je Mamić.

Četiri milijuna eura za najboljeg strijelca. Nekad je Dinamo mnogo unosnije prodavao svoje napadače.

"Sve ima svoje. Duje nije bio standardan član reprezentacije, odosno nije bio starter i sigurno da je reprezentacija jedan do faktora koji drži i diže cijenu", rekao je Mamić.

Transfer nije poremetila činjenica da Dinamo nema pretjerano dobra iskustva s Talijanima u posljednje vrijeme. Rate ne isplaćuju na vrijeme.

"Pa dobro, bilo je nekih određenih problema koji još uvijek jesu. Ne sa svim klubovima, ali s nekim, međutim, na kraju krajeva to oni ne mogu izbjeći i naplata dođe kad tad", objasnio je Mamić.

A zamjenu za Čopa Dinamo neće tražiti na tržištu jer kažu: imaju je već u svojim redovima. Prva 'modra' špica postaje Angelo Henriquez, odlični Čileanac koji je u 18 jesenskih nastupa zabio devet pogodaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider