Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo Mario!

VIDEO Mandžukić zabio i donio Juventusu prvi trofej sezone!

Fantastičan debitantski nastup u prvoj službenoj utakmici za Staru damu imao je naš napadač Mario Mandžukić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus je pobijedio Lazio 2:0 i osvojio Superkup Italije, a strijelac prvog pogotka bio je Mario Mandžukić.

Po vrlo lošem travnjaku i vjetrovitim vremenskim uvjetima Juventus je na krilima ljetnih pojačanja, Marija Mandžukića i Paula Dybale, slavio protiv Lazia s 2:0. Obje su se momčadi požalile na loše stanje travnjaka u Šangaju gdje se igrao Superkup, a dodatne muke zadavao im je i jaki vjetar, uzrokovan tajfunom koji je pogodio Tajvan.

U prvom poluvremenu Juventus je bio kvalitetnija momčad, no propustio je stvoriti pravu priliku za pogodak. U nastavku je razigrani Paul Pogba, koji je debitirao s novim brojem na leđima (10), u svega 30-ak sekundi mogao slomiti otpor Lazia. Najprije je gurnuo u čistu priliku našeg Mandžukića, no on je pucao ravno u Federica Marchettija. Nakon toga Pogba je sam pucao izvana, no njegov je udarac zamalo promašio okvir gola.

Prvi pogodak pao je 21 minutu prije kraja kada je Stefano Sturaro odlično nabacio, Mandžukić je nadvisio svog čuvara Dušana Bastu i precizno pogodio nebranjeni dio mreže za svoj prvijenac u dresu 'Bianconera'. Mandžukić je, zanimljivo, ovim pogotkom nastavio niz zabijanja u superkupovima. Naime, prethodno je zabija u Španjolskoj, Njemačkoj i sad u Italiji.

Mandžukić je sudjelovao i kod drugog pogotka četiri minute kasnije. Hrvatski je reprezentativac prošao po desnoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor koja je slabo odbijena samo do Pogbe. Francuz je ostavio loptu za Dybalu, koji je snažno zakucao loptu pod gredu za konačan rezultat.

Juve se domogao sedmog Superkupa u svojoj klupskoj povijesti.

 


Goal Mandzukic - Juventus 1-0 Lazio - 08-08-2015 by Gol-Live

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider