Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
cristiano postaje 'kralj'

VIDEO Madrid svjedoči povijesnom trenutku?

Ove subote mogli bi svjedočiti trenutku kada najslavniji europski klub, Real Madrid, prepravlja stranice svoje slavne povijesti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portugalski napadač Reala Cristiano Ronaldo nalazi se na samo pogodak udaljenosti od apsolutne legende kluba - Raula. Španjolac je u svojoj karijeri u madridskom dresu postigao 323 pogotka u 741 utakmici. Ronaldo je u svega 305 utakmica zabio čak 322 pogotka.

"Za one koji vole usporedbe, u ovom trenutku nema riječi s kojima bi se opisalo što Cristiano i Lionel Messi rade. Njihov nogomet je na nekoj sasvim drugoj razini", rekao je Raul za Marcu.

"Nevjerojatno je što je Ronaldo napravio u svega šest godina. Na prosjeku je od 50-ak golova po sezoni! Meni je bilo teško zabiti 20 u godini dana. Rekordi su ovdje da se ruše, a meni su oni uvijek bili manje bitni. Nadam se da će Ronaldo i dalje zabijati puno pogodaka i gurati Real prema osvajanju novih trofeja", rekla je legendarna sedmica Reala.

Prije nego Cristiano ispiše novu stranicu povijesti 'kraljevskog kluba' Marca je intervjuirala ponajbolje strijelce Reala kroz povijest, među kojima i predsjednika HNS-a Davor Šukera. On je u 109 utakmica za Real postigao 49 pogodaka.

"U ovom trenutku ne postoji igrač njegove snage, fizičke spreme, ubojitosti pred golom... On je čovjek s drugog planeta. Nogomet se mijenja otprilike svakih 10 godina, a on je prvi igrač koji je u mogućnosti zabijati toliko golova, a da ne igra isturenog napadača koji se mota po šesnaestercu. On je unikatan", rekao je Šuker.

Mišljenje o portugalskom napadu ponudio je i ponajbolji nogometaš svih vremena - brazilski Ronaldo.

"Oduvijek sam govorio da sam htio zaigrati s njim. Uvjeren sam da je on jedan od onih igrača koji ne pridonosi samo svojim pogocima već i svoje suigrače čini boljima. On i Messi su daleko bolji od svih ostalih igrača današnjice".

Real Madrid ove subote dočekuje slabašnu Granadu na Santiago Bernabeu i jasno je da će suigrači gurati loptu prema Ronaldu kako bi mu pomogli da pred svojim navijačima postane najboljih strijelac kluba svih vremena!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider