Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slijedi velika kazna?

VIDEO Madrid i Barcelona opet se svađaju: Razlog i ovaj put - Pique!

Athletic Bilbao je remijem na Camp Nouu uspio doći do Superkupa, ali najviše se priča o crvenom kartonu Piquea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona ove godine neće ponoviti povijesni uspjeh one momčadi koju je 2009. vodio Pep Guardiola, a Luis Enrique neće ući u povijesti kao drugi trener koji je osvojio svih šest trofeja u jednoj kalendarskoj godini. Spriječio je to Athletic Bilbao uzevši Superkup, svoj prvi trofej nakon čak 31 godine.

Athletic s ukupnih 5-1 pobijedio Barcu i osvojio prvi trofej nakon 31 godine!

''Athletic je zasluženo osvojio Superkup, kada je Pique isključen to je bio naš kraj'', rekao je Enrique kojem je još ostalo Svjetsko klupsko prvenstvo kako bi barem ponovio Bayernovih pet 'kanti' iz 2013. godine.

A u španjolskim se medijima nakon utakmice najviše priča baš o tom crvenom kartonu. Nepravedno je to prema Baskima koji su razbili prvaka na novom i prekrasnom San Mamesu s 4:0 u prvoj utakmici. Ali dok u Bilbau slave i uživaju u trofeju kojeg su dugo, dugo čekali, opet su se preko medija pokoškali Madrid i Barcelona.

Bura oko isključenja Piquea

Sporan je bio trenutak iz 55. minute. Gerard Pique je signalizirao jedno zaleđe Aduriza, no pomoćni sudac nije podignuo zastavicu. Zbog toga je stoper Barce otrčao do aut linije i kratko i jasno zasuo nešto u lice pomoćnika. Za njim je dotrčao glavni sudac utakmice Carlos Velasco Carballo i na apsolutno iznenađenje svih na stadionu pokazao Piqueu izravni crveni karton.

Domaći su nogometaši bili u šoku, jer Piqueov prigovor je bio žestok, ali jako kratak. Sat i pol nakon utakmice mediji su došli do službenog izvještaja suca koji je glasio: ''U 55. minuti utakmice Gerard Pique je isključen zbog deranja nas suca kojem je rekao 'serem se na tvoju majku kurvu'.

Je li taj prigovor linijskom sucu bio za izravni crveni karton spore se madridski dnevnici Marca i As i oni iz Barcelone, Mundo Deportivo i Sport. Da drama bude veća, treba znati da je sudac Carlos Velasco Carballo iz – Madrida. I ne samo to, prije tri godine upravo ga je Pique na jednoj utakmici Barcelone optužio da im sudi s predumišljajem.

Jedna utakmica kazne ili - 12?

Dakle, povijest između njih dvojice itekako postoji, a Katalonci vjeruju kako je ovo bila slatka osveta madridskog suca i prestrogo dosuđeno isključenje jer takvih psovki se, nažalost, suci naslušaju tijekom utakmice.

Mediji u Madridu pak ne dovode u pitanje crveni karton već nagađaju o visini kazne za nogometaša Barcelone. Dok su u Barceloni bijesni jer Piquea neće biti na otvaranju prvenstva, i to baš na San Mamesu gdje su pregaženi 4:0 u petak, Marca i As spominju kaznu od čak četiri do nevjerojatnih 12 utakmica suspenzije!

Došao je Pique na 'volej' madridskih medija, jer znamo da je opet imao eksces prilikom slavlja. Ovaj put je u Tbilisiju nakon osvajanja europskog Superkupa pozvao suigrače da otrče počasni krug i ubacio u taj poziv uvredu Madriđanima. Potpuno nepotrebno i primitivno, ali Pique si očigledno ne može pomoći.

Za koliku je kazna ova njegova reakcija, prosudite sami….

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX