Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obrana je blizu

VIDEO Komičnim pogotkom i sumnjivim jedanaestercem Bayern do +11

Nogometaši minhenskog Bayerna napravili su novi korak ka obrani naslova njemačkog prvaka nakon što su slavili na gostovanju kod Hannovera, a Wolfsburg upisao neočekivani poraz kod Augsburga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako je i bilo nade da bi se Wolfsburg u završnici prvenstva mogao uključiti u utrku za prvaka, nakon 24. kola njemačke Bundeslige ona je gotovo pa sigurno nestala. Bayern je s 3:1 slavio kod Hannovera, a Wolfsburg je s minimalnih 1:0 poražen na gostovanju kod Augsburga.

Hiroshi Kiyotake doveo je domaćina u vodstvo u 25. minuti i činilo se da bi se Bayern konačno mogao i namučiti u jednoj utakmici Bundeslige da upiše tri boda. Pitanje je kako bi se susret razvijao da nakon manje od dvije minute Xabi Alonso nije postigao bizaran pogodak iz slobodnog udarca.

Bayern je izborio 'slobodnjak' na nekih 18 metara, malo iskosa s lijeve strane, a prilikom izvođenja Xabi Alonso se poskliznuo. Njegova lopta je svejedno preletjela živi zid i završila u nebranjenom dijelu vratiju domaćina za 1:1.

U nastavku je Bayern poveo u 61. minuti nakon sumnjivog jedanaesterca koji je izborio Robert Lewandowski. Poljak je prilično nisko išao igrati loptu glavom, na koju je nogom krenuo domaći nogometaš. Sudac je to procijenio kao prekršaj za kazneni udarac.

Thomas Müller doveo je Bayern u vodstvo, a isti je igrač zabio i za 3:1 11 minuta kasnije.

Wolfsburg je istovremeno poražen na gostovanju kod neugodnog Augsburga, a pogodak odluke postigao je Dominik Kohr. Isti je igrač izborio jedanaesterac, Tobias Werner ga je promašio, no prvi je na lopti bio Kohr i popravio je učinak svog suigrača.

Bayern 10 kola prije kraja ima velikih 11 bodova prednosti i samo čudo može spriječiti novi naslov bavarskog diva.

Mainz i Borussia Moenchengladbach odigrali su 2-2. Domaći su se spasili poraza nakon što su zaostajali 0-2, da bi u zadnjih 17 minuta Johannes Geis (73) i Shinji Okazaki (77) pogocima razveselili navijače Mainza. Oba je pogotka za Borussiju Moenchengladbach postiga Raffael (27,67).

Od ostalih rezultat spomenimo domaću pobjedu Schalkea protiv Hoffenheima, te remi Borussije Dortmund kod HSV-a. HSV je kod kuće odigrao 0:0 s Borussijom Dortmund čime je prekinut niz od četiri pobjede zaredom žutih. Ivica Olić odigrao je čitavu utakmicu za Hamburg.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider