Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Eksplozivno krilo

VIDEO I Bayern u shoppingu: Za prvo pojačanje 30 milijuna eura!

Najbolji njemački klub doveo je prvo veliko pojačanje za novu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi igrač Bayerna je Douglas Costa, 25-ogodišnje krilo koji je stigao iz Šahtara za odštetu od 30 milijuna eura.

Brazilski reprezentativac je potpisao ugovor s Bavarcima do ljeta 2020. godine, a na predstavljanju je izjavio:

"San je postao stvarnost za mene, ponosan sam što sam postao igrač Bayerna gdje su prije mene duboki trag ostavili brojni moji sunarodnjaci. Veselim se igranju u ovoj čudesnoj momčadi, dat ću sve od sebe da opravdam očekivanja."

Sportski direktor Bayerna Matthias Sammer oduševljen je dolaskom Coste: "On će biti pojačanje za našu momčad, ima sjajne tehničke mogućnosti, snažnu lijevu nogu, vrlo je agilan i ekstremno brz. Od nas će dobiti svu potrebnu podršku."

Costa zapravo nije prvo novo lice u svlačionici Bayerna za novu sezonu nego je najzvučnije, jer Bavarci su doveli Joshuu Kimmicha i Svena Ulreicha dok su se s posudbi vratili Pierre–Emile Højbjerg, Jan Kirchhoff i Julian Green.

Inače, Šahtar je Douglasa Costu kupio prije pet godina iz Gremija za osam milijuna eura, kada su u utrci za njegovim dovođenjem pobijedili između ostalog i Sir Alexa Fergusona i Manchester United. Nakon 38 golova i 40 asistencija došlo je vrijeme za novu stepenicu u karijeri, a Ukrajinci su uprihodili odličnu odštetu koju će moći uložiti u dovođenje novih pojačanja za kvalifikacije za Ligu prvaka koje ih uskoro očekuju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider