Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi strijelac lige

VIDEO Hrvatska ima novog kandidata za 'repku': Zabio četiri komada!

Hrvatski nogometaš Ivan Santini izbio je na prvo mjesto ljestvice strijelaca belgijske Pro League nakon što je postigao četiri pogotka u 6-0 (3-0) pobjedi Kortrijka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Santini je postigao prvi, drugi, četvrti i peti pogodak, u visokoj pobjedi svoje momčadi protiv Westerloa, u 17., 28., 52. i 73. minuti susreta, a zatim je u 77. minuti zamijenjen.

Dvadesetpetogodišnji Zadranin predvodi ljestvicu strijelaca prve belgijske lige s 13 pogodaka, jednim više od prvih pratitelja, Laurenta Depoitrea (Gent) i Abdoulaya Diabyja (Mouscron-Peruwelz).

Santini još uvijek čeka na debi u dresu reprezentacije, a to bi se nakon igara ove sezone moglo uskoro i dogoditi. Iako je riječ o belgijskoj ligi, koja nije u rangu s ligama 'petice', Anderlecht, Club Brugge i Standard su klubovi koji svake godine igraju u Ligi prvaka i Europa ligi, a Santini je u posljednje dvije sezone zabijao svima.

Kortrijk je ovom pobjedom stigao na treće mjesto ljestvice sa 47 bodova, koliko ima i četvrti Standard iz Liegea, dok drugi Anderlecht ima bod više i utakmicu manje.

Na vrhu je Club Brugge sa 52 boda i utakmicom manje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider