Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Čiča miča...'

VIDEO Hajduk trenirao uz Savu: Špacina filozofija zarazno se širi

Stanko Poklepović odradio je prvi trening s momčadi Hajduka, a već u subotu ga čeka prva utakmica, gostovanje kod Lokomotive.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četvrti mandat na klupi Hajduka Stanko Poklepović počeo je treningom u Veslačkoj. Kamp Zagreba bio je mjesto na kojem je Špaco davao prve upute svojim novim igračima. Špaco optimistički gleda na put koji je pred njim, te je uvjeren da kadar igrača kojim raspolaže ima veliku vrijednost.

"Ja sam došao praktički iz aviona jučer popodne, prepoznao igrače, naime prepoznavao sam ih i prije, i tu smo malo popričali i čiča miča gotova priča. Sad ćemo početi ovo raditi, meni to nije novo, ja sam doma, ja sam u Hajduka, prema tome nisam došao u stranu zemlju, nego sam došao doma, razumiju moj jezik i moja razmišljanja. Nastojim to objasniti i crtežom i govorom i praksom."

Špaco vjeruje u ovu momčad

Svjestan je da nema mnogo vremena za uštimavanje s momčadi o kojoj ima visoko mišljenje. Poklepović vjeruje da ovaj kadar igrača ima veliki prostor za napredak.

"To je kadar jako potencijalan. On sigurno ne može dati u ovom trenutku sve ono što bi trebalo, ali on je u stanju u jednom vrlo kratkom vremenu dostizati svoju vrijednost. A, ona je jako velika. Tek su na početku u stvari. To su sve mladići mladi i vjerujem da njihova vrijednost može narasti na onu koja je na tržištu interesantna."

A te mladiće s klupe će voditi 77-ogodišnji stručnjak. Jedini stariji u HNL-u donedavno je bio Ćiro, no Špaco svoje i Ćirine godine vidi kao prednost.

"Vidjeli ste i Ćiru. Ćiro je strašan, fantastičan, ne možete vi pričati... Ćiro je Bog, tko će dati takvoga čovjeka kao što je on. Svaka mu čast. Je da su godine, to je, treba pustiti mlađe, ali mlađi treba najprije da nauče."

U svom posljednjem poljudskom mandatu, Špaco je Hajduk uveo u Europsku ligu, te osvojio kup. Izdržao je nepunih devet mjeseci i do jučer čekao novi trenerski angažman. Kolikog će roka i uspješnosti biti nova Špacina era na Poljudu pitanje je s brojnim nepoznanicama...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider