Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sezona iz snova

VIDEO Gol 'bez gledanja' diže cijenu: Gdje će sjajni veznjak Brazila?

"Maleni" Hoffenheim teško će se moći othrvati ponudama za novog brazilskog reprezentativca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda Hoffenheim s financijama nema problema, na ljeto će malo toga moći učiniti kako bi zadržali svog najboljeg igrača.

Ofenzivni veznjak Roberto Firmino igra sezonu iz snova, u posljednjih pola godine je eksplodirao i tržišna vrijednost mu je narasla na 25 milijuna eura.

U 28 utakmica za Hoffenheim (26 u Bundesligi i dvije u Kupu) Brazilac je postigao osam golova i upisao devet asistencija. Do listopada je imao samo jedan pogodak na kontu, a onda mu se otvorilo, briljirao je krajem jeseni i u nastavku sezone te je najzaslužniji za trenutno sedmo mjesto Hoffenheima i održanje nade da bi se mogli plasirati u Europa ligu.

Scolari ga izostavio nakon čudesne sezone

Prošle sezone Firmino je imao fantastičan učinak, u 37 utakmica u Bundesligi i Kupu zabio je 22 gola i ostvario 16 asistencija, ali niti to nije bilo dovoljno da ga bivši brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari uvrsti na popis 23 igrača za Svjetsko prvenstvo.

Na poziv u reprezentaciju morao je pričekati povratak Carlosa Dunge na mjesto izbornika. Debitirao je u studenom protiv Turske, a već u drugoj utakmici postigao je prvi pogodak u dresu Selecaa, zabivši za pobjedu protiv Austrije u Beču. Ovog vikenda je Brazil u Londonu svladao Čile, a Firmino je pokazao hladnokrvnu egzekuciju svojstveniju pravim golgeterima, a ne igračima koji nadiru iz drugog plana.

Hoffenheimu se smiješi lijepa zarada

Nema sumnje kako je i taj pogodak dodatno ojačao poziciju odnosno povećao apetite Hoffenheima kad je u pitanu odšteta koju će dobiti za 23-godišnjeg veznjaka. Firmino je na polusezoni 2010./2011. stigao iz Figuerensea za četiri milijuna eura u Hoffenheim gdje je potpisao do ljeta ove godine, ali koncem prošle sezone u klubu su napravili pametan potez kada su mu dali novi, poboljšani ugovor, koji vrijedi do 30.06.2017.

Zbog sjajnih partija Firmino se našao na meti brojnih klubova, a najozbiljnije je, piše Bild, zagrizao Manchester United čiji je skaut za Njemačku Peter Braund u nekoliko navrata viđen na Rhein-Neckar-Areni. U Hoffenheimu su se pomirili s činjenicom da Firmino broji zadnje dane u njihovom klubu te su izvjesili cijenu od 30 milijuna eura. Ako je suditi prema načinu na koji Louis van Gaal troši otkako je postao menadžer Crvenih vragova, ta cijena će u cijeloj priči biti najmanji problem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider