Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogodite tko je br. 1

VIDEO Evo tko su najbrži nogometaši na svijetu s loptom u nogama!

Prema studiji koju je potvrdila krovna svjetska nogometna organizacija (FIFA) Gareth Bale najbrži je nogometaš svijeta u sprintu s kontrolom lopte…

Zvijezda Real Madrida Gareth Bale najbrži je nogometaš na svijetu s loptom u nogama. To je rezultat istraživanja koji su napravili stručnjaci meksičkog kluba Pachuca, a njihovu studiju potvrdila je FIFA.

„Velški express“ u punom sprintom s loptom dostiže maksimalnu brzinu od 36.9 km/h i prema tomu je prestigao nogometaša Manchester Uniteda Antonija Valenciju (35.1 km/h) koji je prošle sezone predvodio listu najbržih nogometaša svijeta.

Valenciju je ove sezone prestigao i 22-godišnji nogometaš Pachuce Jürgen Damm koji je razvio brzinu od 35.23 km/h.

Bale je možda i najeksplicitnije na svjetskoj sceni demonstrirao svoju hitrinu u finalu Kupa kralja prošle sezone protiv Barcelone kada je kao brzi vlak obišao Marca Bartru po lijevoj strani i završio akciju pogotkom. Tom je prilikom izmjereno da je 59.1 metara pretrčao za 7.04 sekunde.

Impresionirao je čak i Usaina Bolta, višestrukog olimpijskog pobjednika i najbržeg čovjeka svih vremena.

„Mislim da je Bale trenutačno najbrži nogometaš na svijetu, ali mislim da bi mu mogao pomoći da bude još brži, ako bi on to zatražio“, izjavio je jamajčanski sprinter.

U studiji meksičkog kluba Cristiano Ronaldo nalazi se na petom mjestu (33.6 km/h), dok je Lionel Messi sedmi (32.5 km/h). Jedini obrambeni igrač koji je uspio ući među prvih deset jest stoper Real Madrida Sergio Ramos (30.6 km/h).

Deset najbržih nogometaša u sprintu s loptom.
1. Gareth Bale (Real Madrid) 36,9 Km/h
2. Jürgen Damm (Pachuca) 35,23 Km/h.
3. Antonio Valencia (Manchester United) 35,1 Km/h.
4. Aaron Lennon (Tottenham) 33,8 Km/h.
5. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 33,6 Km/h.
6. Theo Walcott (Arsenal) 32,7 Km/h.
7. Lionel Messi (Barcelona) 32,5 Km/h.
8. Wayne Rooney (Manchester United) 31,2 Km/h.
9. Frank Ribéry (Bayern) 30,7 Km/h.
10. Sergio Ramos (Real Madrid) 30,6 Km/h.
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati