Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neki su jako ljuti

VIDEO Evo tko odlazi, a tko dolazi u Real: Pet jakih imena i jedan veliki problem!

Na Santiago Bernabeuu u punom je jeku slaganje kadrovske križaljke za sljedeću sezonu…

Ljetni „mercato“ najzabavnija je tema španjolskih medija. Procurile su informacije koga Real Madrid na ljeto želi prodati, a koga kupiti. U Realu sljedeće sezone sigurno neće biti mjesta za Khediru, a pred izlaznim vratima Bernabeua su Illarramendi, Coentrao i Chicharito, dok će najnovije pristiglo lice, Brazilac Lucas Silva vjerojatno na posudbu u Portu kako bi se prilagodio na europski nogomet.

Real će na ljeto zatvoriti pregovore s Ikerom Casillasom. Kapetan „kraljeva“ će donijeti konačnu odluku o svojoj budućnosti. Casillasu je jasno rečeno da može ostati do kraja isteka ugovora 2017., ali da mora biti spreman na klupu kada dođe novi vratar.

Pod upitnikom je ostanak Arbeloe i Jesea. Prvom će kao i Casillasu biti ostavljena mogućnost da odradi ugovor do kraja, a klub će mu izaći u susret ako u međuvremenu pronađe novog poslodavca. Drugog Real želi zadržati ali mu ne može jamčiti veću minutažu. A Jese želi igrati, dosta mu je sjedenja na klupi i ozbiljno razmišlja o promijeni sredine. Lako je moguće da ga Real pošalje na posudbu.

Problemi s Varaneom, Chelsea nudi 50 milijuna eura

Real će najveći problem imati s Raphaelom Varaneom. Talentiranom Francuzu dosta je gledanja u leđa Sergiju Ramosu i Pepeu. Varane želi više igrati i to je jasno da na znanje čelnicima kluba. Real ne želi izgubiti možda i najpotentnijeg mladog stopera na svijetu pa će ga Ancelotti pokušati uvjeriti da prihvati podjelu minutaže s Ramosom i Pepeom, jer ionako vrijeme radi za njega. Problem je što Varane ima ozbiljne ponude nekolicine najvećih europskih klubova.

Chelsea nudi Realu čak 50 milijuna eura za francuskog reprezentativca, ali Madriđani su svjesni da na tržištu teško mogu pronaći igrača sličnih karakteristika, a koji je uz to vrlo mlad i može igrati na visokoj razini sljedećih desetak godina.
Na ljeto će na Bernabeuu biti gust promet. Real je već kupio desnog beka Porta Danila, s posudbe se najvjerojatnije vraćaju Marco Asensio (Mallorca), Casemiro (Porto) i Čerišev (Villarreal). Čelnici Reala žele da zaigra i norveško čudo od djeteta Martin Odegaard kojeg je ove sezone Ancelotti držao podalje od travnjaka.

Pet imena na radaru Reala

Uz sve nabrojane igrače Real mora po tradiciji dovesti i poneko pojačanje te barem jednu superzvijezdu. Na radaru španjolskog diva nalazi se pet imena: David de Gea, 24-godišnji vratar Manchester United, Augusto Batalla, 19-godišnji vratar River Platea, José Luis Gayá, 19-godišnji lijevi bek Valencije, Paul Pogba, zvijezda Juventusa i francuske reprezentacije te Marco Verratti, veznjak PSG-a.

Manchester United traži da se u transfer De Gee uključi Gareth Bale koji bi otišao u suprotnom smjeru. Međutim, Florentinu Perezu se ta kombinacija baš i ne sviđa, predsjednik Reala još uvijek ne želi prodati Velšanina. Perez računa da će United popustiti budući da De Gea ne želi produžiti ugovor, što je znak da će ga engleski klub ipak morati prodati, ako se ne želi dovesti u situaciju da mu skupocjeni vratar na kraju ode za nula eura.

Pogba stiže za 90 milijuna eura

Argentinac Batalla važi za jednog od najvećih vratarskih talenata na svijeta, to bi za Real bila investicija za budućnost. Valencija za svojeg braniča traži 40 milijuna eura, a Real je spreman iskrcati deset milijuna manje. Najvjerojatnije će se naći na pola puta. Gaya bi bio alternacija za Marcela na lijevom boku.

Pogba je u ovom kvintetu Realovih želja daleko najveće ime. Real je Real, najveći klub na svijetu magnetski privlači igrači, teško ga je odbiti, ali Francuza traži cijela Europa i tržišna cijena kreće mu se oko 90 milijuna eura. Real je financijski spreman pratiti najizdašnije prosce, a računa i na doprinos Zidanea Zidanea koji svojski radi na transferu. Kad se sve zbroji i oduzme, Pogba će vjerojatno prihvatiti sugestiju svojeg slavnog sunarodnjaka i potpisati za „kraljevski klub“.
Verratti dolazi u obzir samo ako se izjalovi posao s Pogbom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider