Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Europa liga

VIDEO Dynamo deklasirao zadnjeg 'Engleza' u Europi, šok u Rimu!

Nogometaši Fiorentine, Napolija i kijevskog Dynama prvi su putnici u četvrtfinale Europa lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fiorentina je u Rimu deklasirala Romu 3-0 nakon što je prvi susret u Firenzi završio 1-1. Fiorentina je nakon talijanskog kupa tako izbacila Romu i iz Europe. 'Viole' su već nakon 22 minute vodile 3-0 i razriješile sve dvojbe oko pitanja putnika u četvrtfinale. Strijelci su bili Gonzalo Rodriguez (9-11m), Marcos Alonso (18) i Jose Maria Basanta (22). Pobjeda Fiorentine je mogla biti i uvjerljivija, no Mohamed Salah je dva puta pogodio vratnicu. Očajno izdanje Rome zaokružio je Adem Ljajić koji je u 88. minuti isključen zbog dva žuta kartona.

Milan Badelj je odlično odigrao svih 90 minuta za momčad iz Firenze koja je produžila niz bez poraza na europskim gostovanjima na 11 utakmica upisavši pritom osam pobjeda i tri neodlučena ishoda.

Sve golove s utakmice Rome i Fiorentine možete vidjeti OVDJE.

Dynamo je u Kijevu u sjajnom dvoboju pobijedio Everton 5-2 nakon što je prvi susret završio pobjedom engleskog sastava 2-1. Ukrajinci su pogotkom Andrija Jarmolenka u 21. minuti udarcem s više od 25 metara. Everton je mogao izjednačiti četiri minute kasnije, no Ross Barkley je uzdrmao vratnicu. Ipak u 29. minuti je Romel Lukaku lijepim udarcem s 18 metara uzdrmao same rašlje Dynamova gola i izjednačio na 1-1. Novi gol vidjeli smo u 35. minuti kada je Lukasz Teodorczyk doveo Dynamo do novog vodstva, a dvije minute kasnije Miguel Veloso je zabio i treći gol za lidera ukrajinskog prvenstva. Oleh Gusev je u 56. minuti postigao pogodak za 4-1, a sjajnu večer ukrajinskog sastava zaokružio je Antunes nevjerojatnim golom u 76. minuti sa 30-tak metara. Tračak nade Evertonu je u 82. minuti donio Phil Jagielka, no do konca utakmice više nije bilo golova. Domagoj Vida nije nastupio za Dynamo.

Sve golove s utakmice Dynamo Kijeva i Evertona možete vidjeti OVDJE.

Napoli je u Moskvi rutinski odradio dvoboj protiv Dinama odigravši 0-0 što je bilo dovoljno za prolaz nakon pobjede 3-1 iz prve utakmice. Ivan Strinić nema pravo nastupa za Napoli u Europa ligi jer je već igrao u dresu Dnjipra.

Večeras je na rasporedu još pet susreta, a sastaju se Ajax - Dnjipro (0-1), Bešiktaš - Club Brugges (1-2), Inter - Wolfsburg (1-3), Sevilla - Villarreal (3-1) i Torino - Zenit St Petersburg (0-2).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider