Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Enrique izgubio sve kredite

VIDEO Dvostruka mjerila ili slučajnost: Realu sviran penal, Barci ne!

Iako su puni kritike na račun igre Barcelone i koncepciju trenera Enriquea, katalonski mediji nisu mogli a da ne primijete kako je Barcelona zakinuta za barem jedan jedanaesterac u San Sebastianu, dok je Realu u vrlo sličnoj situaciji dosuđena najstroža kazna u Valenciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luis Enrique izgubio je sve kredite“, piše najvažniji katalonski sportski list El Mundo Deportivo nakon šokantnog poraza Barcelone u San Sebastianu. Barcelona je ponovno pala na Anoeti gdje nije pobijedila od 2007. Momčad Davida Moyesa zadala je težak udarac Kataloncima koji su imali sjajnu priliku preteći na ljestvici Real Madrid, koji je nekoliko sati prije također iznenađujuće izgubio od Valencije na Mestalli.

VIDEO Evo zašto gnjevni navijači Barce nazivaju Ronalda 'penaldo'!

Manje-više svi katalonski mediji ističu da je Barcelona razočarala igrom i pristupom te su se puno žestinom obrušili na trenera.
Kao što smo i prije utakmice pisali, Enriqueu se poput bumeranga vratila odluka da Messiju i Neymaru da produženi odmor za blagdane. To je i bio razlog zbog čega na Anoeti nisu bili u udarnom sastavu. Vratili su se iz Južne Amerike tek dva dana prije utakmice. Kad su Messi i Neymar odlazili na odmor, vodeći katalonski sportski dnevnici branili su Enriquevu odluku, a sada se čude zašto nisu igrali od prve minute!?

„Mislim da sam u datom trenutku povukao ispravan potez, nisam htio ništa riskirati. Odlučio sam da ne krenem s njima jer su imali dugački put“, pokušao se opravdati trener Barcelone nakon utakmice, ali ipak je priznao: „Nisam siguran da bih isto napravio da ponovno igramo utakmicu .“

Barcelona je zaigrala u sastavu koji se neće tako brzo ponoviti, osim Messija i Neymara u početnoj postavi nije bilo ni Piquea, Rakitića i Danija Alvesa: Postava Barce ovako je izgledala: Bravo; Montoya, Mathieu, Mascherano, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Munir, Luis Suárez i Pedro.

Iako su puni kritike na račun igre Barcelone i koncepciju trenera Enriquea, katalonski mediji nisu mogli a da ne primijete kako je Barcelona zakinuta za barem jedan jedanaesterac, dok je Realu u vrlo sličnoj situaciji dosuđena najstroža kazna u Valenciji. Sporna situacija dogodila se u 15. minuti kada je Inga Martineza lopta vjerojatno više pogodila u ruku nego što je bila namjera, ali ruka je očito bilo daleko od tijela. Na Mestalli Negredo nije tako očito igrao rukom, ali je namjera bila vidljivija. Na Anoeti su bile još dvije sporne situacije, mogući prekršaji na Busquetsu i Luisu Suarezu u šesnaestercu Real Sociedada. Dovoljno da katalonski mediji zaključe kako su kod sudaca ponovno na djelu dvostruka mjerila kada su u pitanju Real i Barcelona.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider