Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki derbi

VIDEO Brazilu Superklasik: Utakmica iz snova 'novog' napadača, Messi tragičar!

U prijateljskoj utakmici odigranoj na olimpijskom stadionu 'Ptičje gnijezdo' u Pekingu, nogometaši Brazila pobijedili su Argentinu s 2-0 u južnoameričkom Superklasiku...

Junak utakmice bio je 29-godišnji napadač Atletico Mineira Diego Tardelli koji je postigao oba pogotka za Brazil. Tardelli je konačno dočekao svoju priliku i zabio premijerne golove za reprezentaciju.

No, do prvog gola u 28. minuti Argentina je bila bolji protivnik na terenu. Tada je napadač Atletico Mineira iskoristio slabu reakciju obrambenih igrača Argentine.

Lionel Messi je u 41. minuti imao veliku priliku za izjednačenje, ali je njegov udarac s bijele točke obranio Jefferson. Omalenom Argentincu to je bio drugi uzastopni promašeni jedanaesterac, što mu se dosad u karijeri nikad nije dogodilo.

Brazil je nakon toga strpljivo čekao svoju priliku, a Gaučosi su izgubili ritam igre. U 64. minuti sjajni Tardelli je ostavljen sam na drugoj stativi samo podmetnuo glavu i poslao loptu u mrežu za konačnih 2-0.

Novi brazilski izbornik Dunga je i dalje bez poraza. Brazil je nakon SP-a zabilježio tri pobjede zaredom - Kolumbija, Ekvador  i Argentina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider