Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan, zlata vrijedan gol

VIDEO Borussia srušila Bayern, Leipzig vodeći u Bundesligi!

Jalovi Bavarci doživjeli su prvi poraz ove sezone kod najvećeg rivala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najvećem njemačkom derbiju Borussia Dortmund je u subotu na svom stadionu svladala Bayern s 1:0, a pobjednički gol zabio je Pierre-Emerick Aubameyang u 11. minuti.

Osim pogotka Aubameyanga u prvom poluvremenu vidjeli smo još samo jednu pravu šansu. U 20. minuti udarac Andrea Schuerrlea obranio je Manuel Neuer.

U nastavku Borussia se je povukla i pokušala je iznenaditi Bayern preko kontranapada. Bayernovi napadači bili su jalovi, a Borussia je uspjela kreirati samo jednu kontru, kada je u 71. minuti Aubameyang sam izbio pred Neuera, ali vratar Bayerna odlično je reagirao.

Koeln je u 11. kolu Bundeslige u posljednjih pola sata uspio napraviti preokret i svladati Borussiju Moenchengladbach sa 2:1.

Koeln još jedno lijepo iznenađenje

Borussia je povela u 32. minuti golom Larsa Stindla, a u 60. je poravnao Francuz Anthony Modeste, kojemu je to 12. pogodak u sezoni, te na listi strijelaca vodi zajedno sa Aubameyangom. Pobjedu Koelnu donio je Marcel Risse u sudačkoj nadoknadi (90+1).

Darmstadt je na svom terenu izgubio od Ingolstadta sa 0:1, a strijelac je bio Moritz Hartmann (68). Hrvatski napadač 23-godišnji Antonio Čolak odigrao je za Darmstadt cijelu utakmicu, a najbolju priliku imao je u 49. minuti, ali je vratar gostiju uspio sačuvati mrežu.

Wolfsburgova noćna mora se nastavlja, u subotu je kod kuće izgubio od Schalkea sa 0:1 pogotkom Leona Goretzke u 82. minuti. Hrvatski napadač Josip Brekalo nije bio u sastavu Wolfsburga, koji je na 14. mjestu sa samo 9 bodova.

Dan ranije nogometaši Leipziga došli su na prvo mjesto Bundeslige pobjedom u gostima kod Bayer Leverkusena s 3:2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider