Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte obećanje

VIDEO Barca se osramotila kod trećeligaša: Moji igrači slave, ali ovo nije čudo'

Europski i španjolski prvak Barcelona nije uspjela slaviti protiv Villanovensea u Kupu kralja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je odigrala utakmicu 16-ine finala Kupa kralja nešto ranije od ostalih zbog manjka slobodnih termina u prosincu kada će igrati Svjetsko klupsko prvenstvo. Sjećamo se kako su se nogometaši Villanovensea veselili kad su na ždrijebu izvukli Katalonce, no nitko se nije nadao kako će na svom terenu izvući 0:0 i učiniti ponosnu cijelu Extremaduru.

Katalonija slavi, Madrid šokiran: Znači li ovo kraj 'el clasica'?

Luis Enrique je opterećen brojnim ozljedama, čak mu na ruku nije išao ni hrvatski izbornik Ante Čačić koji će pred El Clasico Ivana Rakitića voditi do daleke Rusije, dok je Realovog Luku Modrića za taj prijateljski susret odlučio ne pozvati.

Zato je Barcin stručnjak kod trećeligaša izveo drugu postavu koja ga je razočarala. Branio je treći vratar Masip, a igrali su Douglas, Adriano, Mathieu, Vermaelen, Bartra, Sandro, Sergi, Munir, Gumbau i Kaptoum. Uzvrat je tek 2. prosinca pa će mali klub iz Extremadure slaviti ovaj remi punih mjesec dana.

Trener Villanovensea Julio Cobos bio je vrlo zadovoljan čovjek nakon što je izvukao remi protiv aktualnog klupskog prvaka Europe. Da je veliki gospodin pokazao je i time što je prvo pohvalio suparnika:

"Igrali su dobro, imali su posjed lopte u svojim nogama, no mislim da je u konačnici rezultat pošten. Rezultat nije nikakvo čudo, već plod dugotrajnog rada naše momčadi".

"Moji igrači u ovom trenutku slave u svlačionici jer znaju što znači ovaj rezultat protiv Barcelone. Ispisali su povijest i sada u uzvratu samo želimo dati sve od sebe i ako je moguće izboriti prolaz. Ja ću se osobno pješke vratiti iz Barcelone ako je eliminiramo", rekao je duhoviti Cobos.

Recimo da udaljenost između Barcelone i Villanueva de la Serene 940 kilometara...

Trener Barcelone Luis Enrique nije bio nezadovoljan, ali nije bio ni sretan nakon 0:0.

"Kontrolirali smo utakmicu, ali nismo stvorili dovoljno prilika za pogotke. Četiri igrača koja nisu standardni su odigrali jako dobro i zbog toga sam zadovoljan", rekao je Enrique, koji je ostavio Ivana Rakitića na klupi.

"Igrao je puno minuta ove sezone i osjetio sam da nije potrebno da igra i danas. Kao ni svi ostali prvotimci".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider