Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nova prašina...

HNS (ne)svjesno išao na ruku Real Madridu uoči 'el clasica'

Malo više od tri tjedna ostalo je do najveće utakmice u španjolskom prvenstvu između Real Madrida i Barcelone, uoči kojeg se podiže atmosfera, ali i standardna prašina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Ante Čačić objavio je u ponedjeljak popis reprezentativaca koji kandidiraju za prijateljsku utakmicu protiv Rusije u Krasnodaru 17. studenog.

Popis hrvatske reprezentacije je kao prilično važnu vijest prenijela španjolska Marca, madridski dnevnik koji ponajviše prati zbivanja u Real Madridu. Ključna stvar s popisa je činjenica da je Luka Modrić, nogometaš Real Madrida, dobio slobodno i da ne mora putovati u daleku i hladnu Rusiju, dok istovremeno ključni čovjek veznog reda Barcelone, Ivan Rakitić, nije dobio tu privilegiju. To je bitno jer četiri dana nakon susreta Rusije i Hrvatske slijedi najveći španjolski derbi 'el clasico'.

Skandal i istraga: Sudačka komisija pritiskala suca da sudi za Real u El Clasicu?!

"Luka polako hvata formu nakon nekoliko problema s ozljedama, pa sam odlučio dati priliku drugim veznim igračima", komentirao je svoju odluku Čačić.

Drugim riječima, Španjolci smatraju da je izbornik reprezentacije išao na ruku Real Madridu, odnosno protiv Barcelone. Slučajnost ili ne ako znamo da je predsjednik HNS-a Davor Šuker, bivši napadač Real Madrida, koji bi svakako volio vidjeti svoj bivši klub na tronu u Španjolskoj, a ne njegovog najvećeg rivala.

Trener Luis Enrique sigurno neće biti zadovoljan ovakvom odlukom hrvatskog izbornika, odnosno općenito cijelog HNS-a. Za očekivati je da će se čuti još pokoji komentar iz katalonskog tabora na ovakvu odluku.

Sve ovo je samo još jedna u nizu priča koje podižu atmosferu uoči velikog dvoboja. Sve je počelo prije otprilike tjedan dana kada je u Španjolskoj procurila vijest da je na neimenovanog linijskog suca izvršen pritisak da sudi u korist Real Madrida. Navodno ga je zvao glavni sudac utakmice, predodređen za suđenje 'el clasica', te mu rekao kako Sudačka komisija traži da se u derbiju protežira za Real.

Do 'el clasica' Real će igrati protiv Las Palmasa kod kuće i Seville u gostima, dok će Barcelona na noge Getafeu, te će dočekati Villarreal. Lako se može dogoditi da u međusobni dvoboj Real Madrid i Barcelona uđu, kao i sada (21-21), bodovno izjednačeni, pa bi pobjednik tog dvoboja bio u 'velikoj' prednosti uoči nastavka sezone.

Najveća utakmica španjolskog prvenstva igra se na Santiago Bernabeuu 21. studenog s početkom u 18:15.

Spomenimo i da je poziv u reprezentaciju Hrvatske do 21 godine starosti dobio Mateo Kovačić (Real Madrid), koji će na isti dan (kao i utakmica s Rusijom) pokušati pomoći reprezentaciji da ostvari pozitivan rezultat protiv vršnjaka iz Španjolske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Utakmica Hrvatske i Španjolske igra se u Poljskoj. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider