Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
počelo je

Skandal i istraga: Sudačka komisija pritiskala suca da sudi za Real u El Clasicu?!

Španjolski nogomet trese novi skandal, a vezan je skorašnju utakmicu Reala i Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hoće li se Leo Messi oporaviti do 21. studenog i okršaja Real - Barcelona zasjenila je ovih dana jedna druga vijest vezana za El Clasico. Zvuči pomalo nevjerojatno, ali pojedini mediji u Španjolskoj poput COPE i katalonskog lista L'Esportiu pišu kako je pokrenuta istraga zbog navodnog pritiska na jednog neimenovanog linijskog suca.

Odvjetnik tog suca Jacinto Vicente Hernández podnio je službenu prijavu antikorupcijskog tužitelju zbog navodnog velikog pritiska kojem je izvršen njegov klijent. Radi se o nekoliko utakmica, ali i predstojećem El Clasicu kojeg je, po ovim navodima, trebao suditi baš taj linijski sudac. Njega je navodno zvao glavni sudac, predodređen za El Clasico, te mu rekao kako Sudačka komisija traži da se u derbiju protežira domaći Real.

Zbog sigurnosti spomenutog suca u istrazi se ne navodi njegovo ime, kao ni ime određenog glavnog suca. Osoba koja je u ime sudačke organizacije vršila pritisak navodno je Jiménez Muñoz Morales koji je, po istim izvorima, također osobno zvala suca koji je zatražio pravnu pomoć i odlučio stvar prepustiti pravosuđu. To je odlučio učiniti još prije mjesec dana, a sada je sve dospjelo u medije.

Do El Clasica je mjesec dana, a atmosfera je već sad uzavrela. Već smo pisali kako je uoči sezone počela kružiti priča kako će se Real posebno 'štititi' jer su Madriđani uložili silne milijune, a u posljednjih sedam godina samo su jedan jedini put osvojili naslov prvaka.

Špekulacije su se pojačale kada je takvu tezu iznio trener Atletica Diego Simeone koji je rekao kako će 'teško ove godine netko drugi uzeti naslov pored Reala kojem se priprema titula'. Ovakve riječi djelovale su bombastično, ali u Španjolskoj su insinuacije normalna pojava. Treba također reći kako se dosad u prvenstvu ne vidi navodna 'zaštita' Reala, a u Madridu će ovakve špekulacije nazvati pritiskom usmjerenim protiv njihovog kluba.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider