Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nagrade za dinamovce

Veliko priznanje za mlade igrače Dinama: Modri talenti u momčadi Lige prvaka

Mladi igrači Dinama Bernard Karrica i Edin Julardžija izabrani su u najbolju momčad završnog turnira UEFA Lige prvaka mladih (UEFA Youth League) za sezonu 2019/20.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je objavila dokument naziva ''Digital Technical Report'' u kojem su istaknuti najbolji trenuci završnog turnira Lige prvaka mladih u Nyonu. Podsjetimo, Dinamo je stigao do četvrtfinala gdje je uz 3:1 pobjedu bolja na kraju ipak bila Benfica.

Dinamo je stigao do četvrtfinala gdje je uz 3:1 pobjedu bolja na kraju ipak bila Benfica.

"S ponosom možemo objaviti da su mjesto u najboljoj momčadi finalnog turnira UEFA Youth League za sezonu 2019/20. zasluženo dobili igrači Dinama Bernard Karrica i Edin Julardžija", stoji na službenoj web stranici Dinama.

Mladi igrači zagrebačkog kluba uvršteni su u najboljih 20 igrača finalnog turnira, a na popisu se nalaze igrači iz klubova Real Madrid, Benfica, Salzburg, Ajax, Lyon i Inter Milan.

„Stvarno je lijep osjećaj biti u odabranom društvu, jako sam sretan i ponosan. To je veliko priznanje, dobiti mjesto među najboljih 20 igrača turnira. Sigurno da mi je to poticaj za dalje. Treba nastaviti raditi i truditi se jer je to neophodno za uspjeh“, rekao je Edin Julardžija nakon što su ga u klubu obavijestili o tom lijepom rezultatu.

„Ostaje svakako žal što smo ispali u četvrtfinalu. Bio je zanimljiv taj naš put u skupini prije finalnog turnira, imali smo zanimljive utakmice u kojima smo dali sve od sebe. To je nogomet... Nadamo se da sljedeće godine idemo do kraja i da ćemo uzeti trofej Lige prvaka mladih. A ovo priznanje svakako je nešto posebno i ostat će lijepa uspomena“, kazao je Julardžija, a prenosi Dinamova web stranica.

Uz mjesto na popisu najboljih 20 igrača, Bernard Karrica dobio je još jedno osobno priznanje. Njegov pogodak protiv Benfice, na asistenciju Julardžije, izabran je za drugi najljepši pogodak završnog turnira u Nyonu. Julardžija je filigranskim potezom lansirao u toj 16. minuti loptu u kazneni prostor između dvojice suparničkih braniča, utrčao je Karrica i vješto potkopao loptu pored vratara u mrežu.

Kako ovo priznanje vidi Bernard?

„Prije svega to je velika čast za mene, govorimo o najboljih 20 igrača cijelog turnira. Uz ovo iznimno priznanje za drugi najljepši pogodak, i to u konkurenciji niza atraktivnih golova i akcija na cijelom turniru... stvarno sam jako sretan. Vjerujem da ćemo u idućoj sezoni pokazati dobru igru i da ćemo ostvariti još veći uspjeh.“

„Kako se ne bih sjećao te asistencije i pogotka. Bio je to prijenos lopte s lijeve na desnu stranu, Marin mi je dodao loptu za koju sam vidio da je odlična da ju gurnem Berniju u prostor. To smo dobro izveli, on je uletio baš u pravi tren i zabio“, kaže Julardžija, a Karrica završava:

„Bilo je veliko slavlje nakon tog gola, poveli smo 1:0. Pamtit ću taj pogodak sigurno, bez obzira na to što na kraju nismo prošli dalje. Ovo priznanje itekako mi puno znači.“


Bez obzira na činjenicu da ih je Benfica zaustavila u četvrtfinalu uz 3:1 pobjedu, mladi igrači Dinama i u toj su sezoni potvrdili klasu. Ranije su u skupini svladali Manchester City (1:0), Atalantu (1:0), Shakhtar (1:0), kasnije u play-off fazi preskočili kijevski Dynamo (4:3 na penale), a zatim su pobijedili i Bayern u Münchenu (6:5 na penale).

U objavljenom izvještaju UEFA-e spominju se i neki drugi tehnički detalji. Ukupno su 64 nogometna kluba ušla u natjecanje na samom početku, uz odigranih 167 utakmica. Najpopularnija formacija na završnom je turniru bila 4-3-3, dok je formacija Dinama varirala između sustava 4-1-2-3 u napadu i 4-2-3-1 u obrani protiv Benfice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider