Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tužan dan za Calcio

Veliki udarac za dobro znani talijanski klub: Izbačeni u treću ligu!

Odluku je potvrdio Talijanski nogometni savez i teško da će se bilo što promijeniti.

FIGC - Talijanski nogometni savez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Talijanski nogometni klub Palermo izbačen je u treću ligu zbog financijskih malverzacija.

Vijest je potvrdio Talijanski nogometni savez (FIGC), a koliko god izvjesno bilo da će sa Sicilije stići žalba, teško je očekivati da će se nešto promijeniti po tom pitanju.

Ove sezone se Palermo natjecao u drugoj ligi (Serie B) i osnovni dio prvenstva je završio na trećoj poziciji, iza Brescije i Leccea koji su osigurali plasman u Serie A.

Palermo je kao trećeplasirani sastav trebao ići u razigravanje za to jedino preostalo mjesto za najviši rang skupa s klubovima plasiranim od četvrtog do osmog mjesta u Serie B, ali od toga neće biti ništa.

Naime, devet klubova je zatražilo od Talijanskog nogometnog saveza da se Palermu ne samo uskrati mogućnost razigravanja za Serie A već da ih se izbaci među trećeligaše, u Serie C. Njihovom zahtjevu je udovoljeno (iz FIGC-a su pronašli brojne nepravilnosti u poslovanju kluba) pa će tako iduće sezone na stadionu Renzo Barbera navijači umjesto Juventusa, Intera, Milana i ostalih gledati susrete s trećeligašima.

Izbacivanje Palerma, koliko god na Siciliji izazvalo bijes, nekim drugim klubovima je izmamilo osmijeh na lice.

Tako je priliku za ulazak u Serie A dobila Perugia koja je sezonu okončala na tek devetom mjestu, Venezia ne mora igrati kvalifikacije za ostanak u Serie B već je sigurni drugoligaš.

Šansu za spas dobila je Foggia koja se već pomirila s ispadanjem u treću ligu. Oni će razigravati u dvije utakmice sa Salernitanom.

Što se Palerma tiče, njih čeka neizvjesna budućnost. U prosincu prošle godine dugogodišnji vlasnik Palerma Maurizio Zamparini prodao je klub britanskoj tvrtki Sport Capital Group za simboličnih 10 eura da bi tri mjeseca potom vlasništvo prebačeno Zamparinijevim poslovnim partnerima Danieli De Angeli i Rinu Foschiju. Prošloga tjedna klub je kupila talijanska tvrtka Arkus Network.

Navijači Palerma (Foto: AFP) Navijači Palerma (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider