Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ključno pitanje

Veliki obračun Buffon - Kane: Kraj jedne i nastavak druge čudesne serije

Juventus je nakon uraganskog početka imao sve, ali ipak nije uspio sačuvati svoju mrežu.

Harry Kane matira Gianluigija Buffona (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka Juventus - Tottenham ponudila je, između ostalog, i okršaj legendarnog Gianluigija Buffona i raspucanog Harryja Kanea.

Jedno od ključnih pitanja uoči ovog dvoboja bilo je može li obrana Juventusa na čelu s Buffonom zaustaviti čovjeka koji je ove sezone u strašnoj formi.

Buffon kapitulirao nakon 694 minute

Juventus je u 16 utakmica prije ove s Tottenhamom u svim natjecanjima primio jedan jedini pogodak, od Verone, i to u situaciji kada na golu nije bio Buffon već pričuvni vratar Wojciech Szczesny.

Buffon je posljednji put kapitulirao prije 694 minute, braneći za reprezentaciju Italije protiv Švedske u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Bilo je to prije više od tri mjeseca, 10. studenog.

Ali, ovog utorka nije uspio sačuvati svoju mrežu pred naletom Kanea. Doduše, u 26. minuti mu je sjajno obranio udarac glavom, ali devet minuta kasnije ništa nije mogao kad je Kane dobio odličnu loptu od Allija, zaobišao ga i poentirao.

Kane izjednačio Gerrardov rekord

I dok je to bio kraj Buffonove serije, Kane je nastavio svoju. Bio mu je to 33. gol ove sezone u svim natjecanjima, nitko od igrača iz pet najjačih europskih liga (Španjolska, Engleska, Italija, Njemačka, Francuska) nije zabio više.

Također, tim pogotkom Kane je izjednačio rekord po broju postignutih golova u Ligi prvaka kad su u pitanju engleski igrači. Steven Gerrard je u sezoni 2008./2009. zabio sedam pogodaka za Liverpool, isto toliko i Kane za Tottenham ove sezone, s tim da će priliku da zasjedne sam na prvu poziciju imati 7. ožujka na Wembleyju, u uzvratu protiv Juvea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider