Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekid u Crnoj Gori

Veliki neredi: Jovetić optužio Ruse, Uefa naredila da se utakmica ipak odigra?

Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Euro 2016. između Crne Gore i Rusije u Podgorici prekinuta je u 67. minuti kod rezultata 0:0 zbog navijačkih nereda i niza incidenata tijekom utakmice.

Neredi su započeli i prije utakmice. Ruski navijači izazvali su nerede u središtu Podgorice koji su se potom prenijeli na samu utakmicu. Uoči utakmice u Podgorici je trajalo opsadno stanje. Uz ruske navijače u glavni grad Crne Gore stiglo je dosta i srpskih navijača koji su došli bodriti Rusiju. Ruski i srpski navijači uzvikivali su parole "Rusi i Srbi - braća zauvijek", a došlo je i do sukoba s policijom koja ih je spriječila da zapale američku zastavu.

Na utakmici neredi su počeli već u 10 sekundi kada je vratar Rusije Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu. Utakmica je prekinuta, a Akinfejev je prebačen u bolnicu. Pola sati kasnije utakmica je ipak nastavljena, crnogorski mediji pišu kako je navodno stigla naredba Uefe da se utakmica ipak odigra.

Strah od nereda na Maksimiru: Sjetimo se San Sira! 'Podgoricu' se mora spriječiti!

VIDEO Kaos u Crnoj Gori: Ruski golman pogođen bakljom u glavu!

Potom je ponovno došlo do novog obračuna crnogorskih i združenih rusko-srpskih navijača, između tampon zona poletjele su stolice i drugi predmeti. Poluvrijeme je trajalo pola sata, utakmica je opet bila na granici prekida, no opet je nastavljena te konačno prekinuta u 67. minuti, nakon što su na teren doletjeli neidentificirani predmeti, najvjerojatnije kovanice.

Crnogorski mediji ne sumnjaju kako će kazne biti rigorozne, strahuju čak i od izbacivanja iz kvalifikacija, što ipak nije izvjesno, spekuliraju kako će utakmica biti registrirana 3:0 za Rusiju. Crnoj Gori možda će biti oduzeti bodovi i sigurno će sljedećih nekoliko domaćih utakmica igrati pred praznim tribinama.

Najveća crnogorska zvijezda Stevan Jovetić misli kako su Rusi samo čekali novi ispad u drugom poluvremenu da se utakmice prekine.
"Razočaran sam. Mislim da nam ovo nije trebalo. Izašli smo i pružili maksimum, obranili jedanaesterac, ali što reći nakon ovakvog meča. Kod drugog prekida je neki novčić ubačen. Rusi kao da su čekali da se nešto dogodi, jer im je rečeno na poluvremenu da ukoliko se dogodi i najmanji incident da prijave sucu. Najviše ćemo mi ispaštati, a ja se nadam da kazna neće biti ogromna", kazao je igrač Manchester Cityja, a prenose crnogorske „Vijesti“.

Momir Đurđevac, generalni sekretar FSCG, bio je bijesan kao ris.
"Što se postiže time? Zar se ovako bodri nacionalni tim? Utakmica je od prvog trenutka bila na ivici prekida. Vidjeli ste koliko je ljudi bilo angažirano u samoj organizaciji, koliko puta smo molili publiku da se uzdrži od svega. Izgleda mi da ne zaslužujemo ni državu, ni nacionalni tim, ni plasman na veliko natjecanje...“, nabrajao je Đurđevac i dodao:

"Možemo samo bogu da se zahvalimo što nitko nije nastradao. Kome je više do nogometa, do kazne koju će odrediti UEFA? Po meni, utakmica nije trebala da se nastavi poslije prekida u prvoj minuti. Zamislite da smo mi bili na drugoj strani... Trebamo biti realni."

I Rusi se pitaju zašto utakmica odmah nije bila prekinuta.

"Ne razumijemo zašto je utakmica nastavljena? Nama je ozlijeđen vratar, jedan od ključnih igrača. To je izravan utjecaj na tijek utakmice", izjavio je glasnogovornik ruskog saveza Džičkovski.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider