Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Franja se oprostio

Veliki malonogometni spektakl na Šalati: Boysi pozdravili legendu Dinama

Iza nas je veliki dan za zagrebački mali nogomet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na spektakularnoj završnici Trofeja Dinamo saznali smo tko je najbolja ekipa u gradu, a nakon toga smo svjedočili posljednjoj utakmici legendarnog Antonija Franje.

Stvari nisu počele idealno – velika kiša natopila je teren pa je bilo upitno može li se na njemu igrati. Međutim, zajedničkim naporima volontera Futsal Dinama i igrača, teren je osposobljen za igru i sve je moglo početi.

Najprije smo gledali završnicu Trofeja Dinamo. U reprizi finala ovogodišnje Kutije Šibica, u utakmici za treće mjesto suočili su se Pizzeria Stari Zagreb i Cvjetno Poliklinika Milojević. Za razliku od Kutije, oslabljena Pizzeria Zagreb nije mogla parirati svojem suparniku koji je slavio rezultatom 1:2. Vedran Škorić i Matija Capar pogađali su za Cvjetno polikliniku Milojević, dok je Nikica Maloča zabio za Pizzeriju Stari Zagreb.

U velikom finalu, gledali smo okršaj Caffe bara Dobermann i MNK Kustošije. Na kraju je Caffe bar Dobermann slavio s uvjerljivih 3:0 protiv ekipe koja je osvojila sve neutralce. Pogađali su Antonio Jamičić, Igor Leskovar i Mislav Banek. Najbolji strijelac cjelokupnog turnira koji je time zaslužio nagradu Dražen Jerković je Sadat Ziberi iz ekipe Jelena Trade s 15 golova. Najboljim golmanom proglašen je Kristijan Cingulin iz MNK Kustošije koji je osvajač premijerne nagrade Ivan Turina. Najboljim igračem proglašen je Luka Perić iz pobjedničke ekipe, a nagrada je ime dobila po legendarnom Josipu Kuži.

Nakon toga gledali smo susret između budućih nada zagrebačkog i hrvatskog Futsala pod nazivom "Next Generation", a sponzorirano od Nikea.

Za kraj večeri ostavljena je i najveća poslastica. Legendarni Antonio Franja odigrao je sa svojim prijateljima utakmicu protiv Futsal Dinama za oproštaj od velike malonogometne, ali i velikonogometne karijere. Za Franjine prijatelje su osim slavnog "cenera" Futsal Dinama nastupali i Dario Šimić, Tomislav Šokota, Igor Bišćan, Silvio Marić, Goran Vlaović, Igor Cvitanović, Ivica Olić, Josip Bulat, Sergej Jakirović, Hrvoje Štrok, Jerko Leko, Tomislav Dujmović, Igor Cvitanović, Eddy Bosnar, Hrvoje Čale, Josip Palić, Ivan Tomečak, Igor Baričević, Branko Hucika, te Johnny Šulentić. Rezultat je na kraju bio potpuno nebitan, ali su "Franjini prijatelji" pobijedili sa 6:4.

Shala: Srce mi je puno

Iznenađenje večeri je bilo pojavljivanje Kujtima Shale, koji se sa suzama u očima približio tribini i zahvalio Bad Blue Boysima koji su ga pozdravili gromoglasnom pjesmom te proučio: "Ovo nisam nikada doživio. Nije me bilo jako dugo, stvarno nisam mogao ni sanjati ovakav prijem. Hvala BBB-ima i Futsal Dinamu, srce mi je puno večeras."

Franja: Shrvan sam, ovako nešto nisam ni sanjao

Junak večeri, Antonio Franja, oprostio se riječima:

"Ne znam što bih vam rekao. Shrvan sam. Ne mogu vam opisati emocije koje su momentalno u meni. Hvala navijačima na svemu. Čak i kad sam bio mali, kad smo svi u nekom svojem filmu, nisam ovakvo nešto ni sanjao. Shrvan sam, ali ponosan, hvala na svemu", rekla je legenda velikog i malog nogometa na rubu suza.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider