Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
transfer života

Ancelotti slaže novi Bayern u kojeg stiže i hrvatski 'ministar obrane'?

Vedran Ćorluka opet se nalazi na listi želja minhenskog Bayerna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ponovno se zakotrljala priča o prelasku Vedrana Ćorluke (30) iz moskovskog Lokomotiva u Bayern. Ono što je u našemu reprezentativcu vidio Pep Guardiola, nije moglo promaknuti iskusnome oku novoga Bayernova stratega Carla Ancelottija i ambiciozni Talijan već je krenuo u akciju.

Poznato je, naime, kako je Vedran prošle zime odbio odlazak na posudbu u München ne želeći se uoči Eura odreći lagodne moskovske kolotečine, dok će ovoga ljeta stvari postaviti dijametralno suprotno i objeručke prihvatiti poziv velikoga kluba. Bila bi to kruna karijere, istodobno i bijeg iz sivila ruske lige u kojoj je Vedran jedna od najdominantnijih figura i mezimac navijača Lokomotiva već četiri godine.

Nagađa se kako Rusi ne bi pustili Ćorluku za manje od sedam milijuna eura, koliko su za njega platili Tottenhamu. Ovo je i za njih idealan trenutak za prodaju jer Vedran je 30-godišnjak u naponu snage, usto i s vrijedećim ugovorom do 2018. godine. Svako daljnje odgađanje transfera Rusima u financijskom smislu ne bi išlo naruku, a pritom bi imali razumijevanja prema ambicijama zaslužnoga igrača.

Don Carlo u akciji

Carlo Ancelotti u Vancouveru slaže Bayernovu križaljku za sljedeću sezonu. Osim Ćorluke, kao ključnog čovjeka obrane vidi Borussijina stopera Matsa Hummelsa premda je taj transfer još u sferi neizvjesnosti zbog visoke cijene koju je istaknula Borussia.

Mister, kako zovu Ancelottija, u Bayernu vidi i bosanskog genijalca Miralema Pjanića, a gotovo ultimativno postavlja se u slučaju Lewandowskog. Poljak ne smije nikamo iz Münchena!

Vedran Ćorluka spada u red plemenitih europskih defenzivaca. Elegantan i suptilan u iznošenju lopte, pravodoban, moćan i požrtvovan u prljavim obrambenim zadaćama.

Ćorluka je već igrao u Bundesligi. Zanimljivo, u proljeće 2012. godine, u predvečerje Eura u Ukrajini Poljskoj, Vedran je bio pristao na posudbu iz Tottenhama u Bayer Leverkusen. U dresu apotekara zabilježio je sedam nastupa u Bundesligi, uz prosječnu ocjenu 3.29 (raspon u Kickeru je od 5 do 1).

Ćorluka ima 87 nastupa za hrvatsku reprezentaciju i njezin je nezamjenjiv kotačić još od Bilićeva vremena. Za njegove usluge klubovi su već platili čak 34,30 milijuna eura, a najveći transfer ostvario je prilikom prelaska iz Manchester Cityja u Tottenham, 13,75 milijuna eura.

Zanimljivo, otkad je otišao iz Dinama, Čarli ni u jednom klubu nije bio prvak. Ima samo Kup s Lokomotivom iz prošle godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider