Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neće popustiti

Borussia uzvraća udarac Bayernu, kapetan od navijača dobio što je tražio

Mats Hummels i njegov transfer u Bayern i dalje je top priča u Bundesligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Borussia Dortmund s 5:1 pregazila Wolfsburg, a kiks Bayerna odgodio slavlje trećeg uzastopnog naslova pod Pepom Guardiolom, dva kola prije kraja Bundeslige najviše se priča o mogućem transferu kapetana 'žuto-crnih' Matsa Hummelsa.

Već danima mediji pišu o njegovoj želji da napusti klub i ode u Bayern. Novi je to udarac za navijače Dortmunda koji su najmanje od svog kapetana očekivali da ode u rivala iz Bavaraske, posebno kad se sjetimo što je Hummels govorio o toj temi prilikom odlazaka Gotzea i Lewandowskog.

I naravno, na zagrijavanju prije utakmice protiv Wolfsburga pobrao je salve zvižduka. Neki su navijači imali natpis 'Warum?' odnosno 'Zašto?', dok su oni najžešći, smješteni na poznatom Žutom zidu, razvili veliki transparent: 'Kapetan napušta brod. Što prije, to bolje.'

Jasna je to poruka do jučer obožavanom kapetanu, inače odbačenom djetetu Bayerna koji je sreću pronašao u Borussiji koja je od njega napravila igrača kakav je danas.

No, generalni direktor kluba iz Dortmunda danas je najavio kako neće biti popusta prema Bavarcima. Hans-Joachim Watzke je poručio kako neće ni euro popustiti od tražene cijene za Hummelsa, a mediji nagađaju kako se radi o 35-40 milijuna eura.

Ukoliko Bayern to odbije platiti, Hummels bi mogao ipak završiti negdje drugdje ili će poput Lewandowskog pričekati sljedeće ljeto i besplatno otići put Münchena.

Do kraja prvenstva ostala su još dva kola, a Bayern ima pet bodova prednosti pred Borussijom. Samo čudo može donijeti naslov 'žuto-crnima', a priča oko aktualnog kapetana samo je sol na ranu navijača.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider