Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Desetorica u 4-4-2

Vatreni sada dolaze na red: Na kraju prijelaznog roka mogao bi biti show s transferima

Još točno dva tjedna ostala su do prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva. U međuvremenu, točno desetorica igrača promijenila su klubove. Ali sprema li se do kraja prijelaznog roka najveći hrvatski transfer ovoga ljeta?

Stipe Sladoljev, Ivan Rakitić i Domagoj Vida

Hrvatska će prvu utakmicu nakon Svjetskog prvenstva odigrati s kadrom od 25 nogometaša. Od njih čak desetorica ove sezone igraju za nove klubove.

Ali ni to možda još nije sve. Transfere su već ostvarili Vrsaljko, Pjaca, Pašalić, Kovačić, Bradarić, Santini, Letica, Barišić, Badelj i Milić.

Četvorica na posudbama

Iako uspjeh na Mundijalu može biti velika reklama, evo do pred kraj prijelaznog roka, nije bilo bombastičnih transfera. Najjači hrvatski nogometaši mijenjali su klubove preko - posudbe.

To znači da i dalje imaju ugovor sa starim klubom, a novi ih tek može otkupiti ako to bude želio. Tako: Vrsaljko iz Atletica u Inter, Pjaca iz Juventusa u Fiorentinu, Pašalić iz Chelseaja u Atalantu i Kovačić iz Real Madrida u Chelsea. Neki će vjerojatno ostati za stalno.

Četvorica s klasičnim transferima

One "klasične" transfere, s odštetom i višegodišnjim ugovorom s novim klubom, potpisala su ova četvorica: Bradarić iz Rijeke u Cagliari, Santini iz Caena u Anderlecht, Letica iz Hajduka u Club Brugge i Barišić iz Osijeka u Glasgow Rangers. Odštete nisu bombastične, od dva i pol do pet milijuna eura. I mahom su to nogometaši iz HNL-a, pa će u novom sastavu reprezentacije biti samo jedan igrač iz HNL-a: rezervni vratar Livaković.

Dvojica bez odštete prešli u nove klubove

A posljednja dva transfera ostvarena su bez odštete, jer je igračima istekao ugovor sa starim klubom. Na taj način prešli su: Badelj iz Fiorentine u Lazio i Milić iz Oostendea u Anderlecht...

Međutim, to ne znači da top-transfera ovog ljeta neće biti. Dapače, sve više se govori o odlasku Ivana Rakitića iz Barcelone u PSG.

A zatišje oko Domagoja Vide lako bi moglo značiti da se posao zapravo upravo finišira. Vidina vrijednost na tržištu trenutačno se procjenjuje na oko 12 milijuna eura, a Rakitićeva na oko 50 milijuna, i on je naš najvrijedniji igrač.

Za njihove transfere ostalo je još osam dana. Naime, tržišta u Francuskoj, Španjolskoj i Njemačkoj zatvaraju se posljednjeg dana kolovoza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider