Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ni Mandžo ni Modrić nego..

Vatreni Conteov najveći test: Posebno naglasio dvojicu hrvatskih igrača

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Antonio Conte poručio je u srijedu kako će skorašnji ogled protiv Hrvatske na San Siru biti pravi test koliko su 'Azzurri' napredovali pod njegovim vodstvom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Utakmica protiv Hrvatske će nam donijeti odgovore koliko smo napredovali. Bit će to pravi test naših vrijednosti," kazao je Conte na novinarskoj konferenciji održanoj u Milanu.

Italija će ugostiti hrvatsku vrstu 16. studenog u Milanu, a Conte nije skrivao zadovoljstvo što će se utakmica igrati na stadionu San Siro.

"San Siro je talijanski nogometni hram i sretan sam što ćemo protiv tako jake reprezentacije igrati na tom stadionu."

Conte je preuzeo 'Azzurre' nakon debakla na svjetskom prvenstvu u Brazilu i odlaska Cesarea Prandellija. U prva tri kola skupine H kvalifikacija za EP 2016. godine Italija je upisala tri pobjede baš kao i Hrvatska.

"Iza nas je razočaravajući nastup na Svjetskom prvenstvu. No, uvjeren sam kako je momčad od tada napredovala. Vjerujem kako smo smanjili zaostatak za reprezentacijama kao što su Njemačka, Španjolska i Nizozemska. Naš glavni cilj je izboriti EP 2016., ali biti ravnopravan sa svima," dodao je talijanski strateg.

Conte se osvrnuo i na kvalitetnu hrvatske vrste posebno naglasivši dvojicu igrača, Matea Kovačića i Andreja Kramarića.

"Hrvatska je prepuna kvalitetnih igrača koji igraju u vrhunskim klubovima. Primjerice, Mateo Kovačić dokazuje kako je odličan igrač, bez obzira na svoje godine. Ili Andrej Kramarić kojeg povezuju s nizom talijanskih klubova," poručio je Conte. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider