Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema više njive

Vatreni će ga "krstiti": Započela kompletna obnova travnjaka u Gradskom vrtu

Čim je Slavonski derbi završio, Osječani su prionuli radovima.

Neposredno nakon što je završio Slavonski derbi Osijeka i Cibalije, na stadionu Gradski vrt započela je potpuna obnova travnjaka.

Osječani su sa Slaven Belupom prije nekoliko tjedana zamijenili domaćinstvo (pa će u zadnjem kolu gostovati u Koprivnici) upravo iz razloga kako bi radnici i strojevi imali dovoljno vremena za postavljanje novog travnjaka.

Proteklih godina često smo iz Osijeka znali gledati prizore blatnjave oranice, naročito u studenom i prosincu te u veljači kad bi temperature bile niske. Uostalom, i ovog proljeća Osijek je bio prisiljen odgoditi neke od svojih utakmica upravo zbog toga što travnjak nije izdržao vremenske (ne)prilike.

Gradski vrt u novom ruhu

Takvo što više se ne bi trebalo događati. Uskoro će osječki prvoligaš dobiti idealan travnjak s vrhunskom prirodnom travom, potpuno novom drenažom i moderniziranim sustavom navodnjavanja.

Paralelno s radovima na travnjaku, Osijek radi i na sigurnosnom sustavu kontrole ulaza na cijelom stadionu, a ukupna vrijednost svih tih investicija je oko 500.000 eura.

Sve mora, a iz Osijeka uvjeravaju da i hoće, biti gotovo do 8. lipnja kada će novi travnjak imati premijeru u prijateljskoj utakmici Hrvatska - Senegal.

Bit će to prva od dvije provjere (i jedina koja će biti odigrana u Hrvatskoj) hrvatske nogometne reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji. Slavonska publika imat će se priliku uvjeriti u kakvom su stanju izabranici Zlatka Dalića osam dana prije utakmice Hrvatska - Nigerija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider