Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'znao sam'

Vardy 'zahvalio' igraču Liverpoola što mu je 'pomogao' da zabije pogodak

Jamie Vardy i Leicester City srušili su Lovrenov Liverpool i zadržali vrh premierligaške ljestvice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi topnik engleske Premierlige Jamie Vardy postigao je dva pogotka u 2:0 pobjedi Leicester Cityja nad Liverpoolom u sklopu 24. prvenstvenog kola. Prvi pogodak je bio uistinu čudesan, a na njemu se Vardy djelomično zahvalio i nogometašu 'redsa' Simonu Mignoletu.

"Cijelo vrijeme sam pratio Mignoleta i vidio sam da je često daleko od gol-linije. Znao sam da će biti daleko od gola i djelomično zahvaljujući njemu sam postigao pogodak. Čim mi je Mahrez dodao loptu i čim je odskočila odlučio sam pucati i pogodio sam", ispričao je Vardy nakon utakmice.

"Nisam postigao ljepši pogodak u karijeri, no to je upravo samo to - pogodak. Najvažnije u cijeloj priči je činjenica da je momčad uzela tri boda i ostala prva", zaključio je napadač 'lisica'.

Vardy je tako stigao do brojke od 18 golova u prvenstvu i vodeći je strijelac lige.

Podsjetimo, Leicester je stigao do vodstva nakon brze kontre u 60. minuti. Riyad Mahrez je sjajnom dugačkom loptom uposlio Vardyja koji je pričekao da lopta jednom odskoči, a onda ju u punom trku opalio s više od 25 metara pogodivši rašlje. Uz Vardyja je stajao Dejan Lovren, no hrvatski reprezentativac je bio nemoćan kao i vratar 'redsa' Simon Mignolet. Jedanaest minuta kasnije Vardy je zabio i drugi pogodak. Shinji Okazaki je pucao, lopta je pogodila Mamadou Sakha, a Vardy je natrčao na odbijanac prije Lovrena i zabio za konačnih 2-0.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider